ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Θερίζει» με καταγγελίες η Αστυνομία - Τι αφορούν οι περισσότερες

«Θερίζει» με καταγγελίες η Αστυνομία - Τι αφορούν οι περισσότερες

Σε 875 εξώδικες καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις σε παγκύπριο επίπεδο, προέβη η Αστυνομία από νωρίς το πρωί της Παρασκευής μέχρι νωρίς το πρωί του Σαββάτου, στο πλαίσιο της πρόληψης οδικών τροχαίων συγκρούσεων, της αποτροπής και καταστολής αδικημάτων οχληρίας από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες και της νεανικής παραβατικότητας.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, οι εξώδικες καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, προέκυψαν από τροχονομικούς οδικούς ελέγχους, από μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.Μ.Ο), των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (Ο.Π.Ο.Δ) Αρχηγείου και Αυδήμου και μέλη της Τροχαίας, στους αυτοκινητόδρομους και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο παγκύπρια.

Διευκρινίζεται ότι η πλειοψηφία των καταγγελιών, αφορούσε αδικήματα, τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, εκ των οποίων 184 καταγγελίες διενεργήθηκαν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, 145 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 78 καταγγελίες για οδήγηση με μη ελεύθερα χέρια (χρήση κινητού τηλεφώνου) και 17 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Σημειώνεται περαιτέρω ότι, σε τρεις περιπτώσεις στην επαρχία Πάφου, ισάριθμοι οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, αφού σε σχετικό έλεγχο ναρκοτέστ η ένδειξη ήταν θετική.

Αναφέρεται επίσης ότι 65 οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν τα οχήματα τους χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό καταλληλότητας και άδεια κυκλοφορίας, ενώ άλλοι 8 οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν οχήματα τα οποία ήταν διαγραμμένα και 4 οδηγοί οι οποίοι οδηγούσαν οχήματα τα οποία ήταν δηλωμένα ως ακινητοποιημένα. Η Αστυνομία προχώρησε στην κατακράτηση ενός οχήματος.

Άλλες 59 καταγγελίες αφορούσαν παραβάσεις σχετικά με ταχογράφους σε φορτηγά ή και λεωφορεία και  294 εξώδικες καταγγελίες για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα, προστίθεται.

Η ανακοίνωση καταλήγει επισημαίνοντας ότι οι στοχευμένοι έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top