Ι. Κασουλίδης: Διμερείς συναντήσεις με Μπορέλ και ΥΠΕΞ Ιταλίας, Γερμανίας τη Δευτέρα

Ι. Κασουλίδης: Διμερείς συναντήσεις με Μπορέλ και ΥΠΕΞ Ιταλίας, Γερμανίας τη Δευτέρα

Επαφές και διμερείς συναντήσεις με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας Josep Borrell και με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ιταλίας Luigi Di Maio και της Γερμανίας Annalena Baerbock θα έχει στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022.


Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών στο επίκεντρο των συζητήσεων των Υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Ευρώπη, οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, η Κλιματική Διπλωματία καθώς και άλλα τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Στο πλαίσιο εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων θα πραγματοποιηθεί υπουργική συνάντηση ΕΕ-Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου (ΣΣΚ).

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στις Βρυξέλλες την Κυριακή, από όπου το βράδυ της Δευτέρας, θα αναχωρήσει για το Παρίσι για συμμετάσχει στην υπουργική σύνοδο με θέμα τη διεθνή συνεργασία στον Ινδο-Ειρηνικό, την Τρίτη το πρωί.

Ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις διεθνείς προκλήσεις αναφορικά με το κλίμα, την υγεία, την βιοποικιλότητα και τους ωκεανούς, προστίθεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια παραμονής του στο Παρίσι, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της Εθνοσυνέλευσης και του Κοινοβουλίου της Γαλλίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΛΜΑ: Συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Βουλής- Σκέψεις για πρόσωπο κοινής αποδοχής

ΑΛΜΑ: Συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Βουλής- Σκέψεις για πρόσωπο κοινής αποδοχής

Η Εκτελεστική Γραμματεία του κινήματος ΑΛΜΑ, η οποία συνήλθε το απόγευμα της Τετάρτης, αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ, για το θέμα της Προεδρίας της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE