ΕΛΛΑΔΑ

Euroferry Olympia: Συνεχίζεται η επιχείρηση εντοπισμού αγνοουμένων – Ψάχνουν άλλα 10 άτομα

Euroferry Olympia: Συνεχίζεται η επιχείρηση εντοπισμού αγνοουμένων – Ψάχνουν άλλα 10 άτομα

Με το πρώτο φως της ημέρας επαναλαμβάνονται σήμερα Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου οι προσπάθειες των ανδρών της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των αγνοουμένων μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia.

Χθες Κυριακή 20/2, το χαρμόσυνο νέο της διάσωσης 21χρονου οδηγού φορτηγού, έπειτα από 52 ώρες εγκλωβισμού μέσα στις φλόγες, αναπαπτέρωσε της ελπίδες για περισσότερους επιζώντες πάνω στο πλοίο. Ωστόσο, διαψεύθηκαν λίγες ώρες αργότερα με την ανάσυρση της σορού ενός από τους τρεις Έλληνες αγνοούμενους οδηγούς.

Πρόκειται για έναν 58χρονο που αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.

Η σορός του άνδρα εντοπίστηκε στο δεύτερο γκαράζ του πλοίου, μέσα στο φορτηγό του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρει εξωτερικά εγκαύματα, ωστόσο θεωρείται πολύ πιθανό ο θάνατός του να επήλθε από τον καπνό.

H σορός του μεταφέρθηκε με σκάφος του λιμενικού στην Κέρκυρα και εν συνεχεία με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κέρκυρας, για τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.

Δραματική επιχείρηση της ΕΜΑΚ
Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ συνεχίζεται και σήμερα υπό εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες προκειμένου να εντοπιστούν ακόμη 10 αγνοούμενοι. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ αναζητούν τους αγνοούμενους μέσα σε τοξικούς καπνούς, με μπουκάλες οξυγόνου και ειδικές στολές, χωρισμένοι σε δύο ομάδες.

Το σκάφος είναι 180 μέτρα μήκος και οι άνδρες της ΕΜΑΚ επιχειρούν σε έναν αχανή χώρο χωρίς φως, όπου υπάρχουν μόνο φορτηγά.

Φλόγες εξακολουθούν να υπάρχουν στο κεντρικό τμήμα του πλοίου, το οποίο έχει βυθιστεί κατά περίπου επτά μέτρα, λόγω του μεγάλου όγκου νερού που έχει πέσει προκειμένου να σβήσει η φωτιά.

Πηγή: cnn.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top