ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Πετάει για Ντουμπάι - Μαζί του Υπουργοί και επιχειρηματίες

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Πετάει για Ντουμπάι - Μαζί του Υπουργοί και επιχειρηματίες

Στο Ντουμπάι μεταβαίνει σήμερα 21/2 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία, σε μια επίσκεψη, η οποία αναμένεται να συμβάλει στην εμβάθυνση των σχέσεων της Κύπρου με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα πραγματοποιηθούν διμερείς διαβουλεύσεις Κύπρου – ΗΑΕ, ενώ στις 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί Επιχειρηματικό Φόρουμ, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, o οποίος θα είναι εκ των ομιλητών. Εξάλλου, στο Περίπτερο της Κύπρου, στο πλαίσιο της έκθεσης EXPO, στο Ντουμπάι, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί και θα χαιρετίσει την εκδήλωση για την εθνική μέρα της Κύπρου, η οποία θα λάβει χώρα στο κεντρικό κτίριο Al Wasl.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί Οικονομικών, Άμυνας, Ενέργειας, Μεταφορών, Γεωργίας, οι Υφυπουργοί Καινοτομίας, Ναυτιλίας, Τουρισμού, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος. Στην αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν και επιχειρηματίες.

Οι διμερείς διαβουλεύσεις και συναντήσεις με κρατικούς αξιωματούχους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα διεξαχθούν τόσο σε επίπεδο ηγετών, όσο και σε επίπεδο Υπουργών της Δημοκρατίας με τους ομολόγους τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να ενημερώσει την πλευρά των ΗΑΕ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και στο θέμα των Βαρωσίων, για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που έχει καταθέσει η ε/κ πλευρά και τις προσπάθειες που καταβάλλει για την επανέναρξη της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, καθώς επίσης και για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο. Σημειώνεται πως τα ΗΑΕ είναι Μη Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η παγκόσμια έκθεση EXPO είναι η μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο. Ανοιξε τις πύλες της την 1η Οκτωβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί την 31η Μαρτίου 2022.

Η συμμετοχή της Κύπρου τελεί υπό τον συντονισμό του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus).

Η Έκθεση, που έχει ως κεντρικό θέμα το “Connecting Minds, Creating the Future”, στοχεύει στη σύσταση μιας παγκόσμιας πλατφόρμας για συμφωνίες και διεθνείς συνεργασίες, ενώ αναμένεται να προσελκύσει περίπου 25 εκατομμύρια επισκέπτες, με συμμετοχές από 192 χώρες. Τους επισκέπτες στο κυπριακό περίπτερο καλωσορίζει ολόγραμμα της θεάς Αφροδίτης, ταξιδεύοντάς τους στην ιστορική πορεία του νησιού.

Στόχος της συμμετοχής της Κύπρου στην έκθεση EXPO είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας της χώρας και της παρουσίασης των επιχειρηματικών και επενδυτικών ευκαιριών που αυτή προσφέρει. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, Υπουργοί συμμετέχουν σε διάφορες διοργανώσεις που πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες εκδηλώσεις.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top