ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεμεσιανό Καρναβάλι: Πάρτε τα εισιτήριά σας - Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Λεμεσιανό Καρναβάλι: Πάρτε τα εισιτήριά σας - Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ο Δήμος Λεμεσού, διοργανώνει και φέτος σειρά εκδηλώσεων για τη μεγάλη λαϊκή γιορτή της πόλης μας, το Λεμεσιανό Καρναβάλι.

Φέτος, το Λεμεσιανό Καρναβάλι θα έχει μεν διαφορετικό χαρακτήρα, αλλά θα έχει τον ίδιο στόχο όπως κάθε χρόνο, να προσφέρει στον κόσμο χαρά, διασκέδαση και αισιοδοξία.

Με τρόπους συμβατούς στα επιδημιολογικά δεδομένα, ο Δήμος Λεμεσού προγραμματίζει μια σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Παραδοσιακές βραδιές, ρετρο, ποπ και λάτιν βραδιές, βραδιές κανταδόρων, παιδικές εκδηλώσεις και διαγωνισμό πελλόμασκας.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Λεμεσού θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα διατάγματα του Υπουργού Υγείας για τη διαχείριση της πανδημίας. Λόγω του περιορισμένου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να παρευρίσκεται σε αίθουσες θεαμάτων και εκδηλώσεων, η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του καρναβαλιού θα γίνεται μέσω διαδικασίας προκράτησης θέσεων.

Ως εκ τούτου, από σήμερα Δευτέρα 21/02/2022 μετά τις 10π.μ. το κοινό θα μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια ελευθέρας εισόδου για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο και στο Χαρουπόμυλο Λανίτη είτε μέσω της ιστοσελίδας www.tickethour.com.cy, είτε από το ταμείο του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου, είτε από τα καταστήματα της ACS Courier.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού.


ΠΕΜΠΤΗ 24/02, 6μ.μ.

ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - Θα μεταδίδεται και με live streaming

«ΣΤΕΨΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΛΕΜΕΣΙΑΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2022»

Η Βέρα Ευθυμίου Παρλαλίδου παίρνει το σκήπτρο της από το Βασιλιά Λεμέσιο, στέφεται βασίλισσα του φετινού Λεμεσιανού Καρναβαλιού και μεταμορφώνεται σε καλή μάγισσα βγαλμένη από τα παραμύθια, για να διώξει για πάντα τον κορωνοϊο από τις ζωές μας.

Η τελετή θα γίνει στη παρουσία του Δημάρχου του δημοτικού συμβουλίου και της βασιλικής οικογένειας του καρναβαλιού.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, την ομάδα κρουστών Batukinio, την ομάδα μαζιορέτων του σώματος κυπρίων οδηγών και τις μαζιορέτες Λεμεσού.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/02, 8μ.μ.

ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«ΗΡΤΑΝ ΟΙ ΣΗΚΩΣΕΣ»

Μουσικοχορευτική παράσταση με 6μελές μουσικό σχήμα. Παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα από την Κύπρο και την Ελλάδα μέσα από το χορό και το τραγούδι. Συμμετέχουν ο Πολιτιστικός και Χορευτικός Όμιλος Λεμεσού ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού, ο Λαογραφικός Όμιλος Ερευνών ΑΜΑΘΟΥΣΙΟΙ και Πολιτιστικός Όμιλος ΖΗΔΡΟΣ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/02, 7μ.μ.

Κέντρο πόλης και συνοικίες

«ΟΙ ΚΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ»

Οι συνοικίες της Λεμεσού γεμίζουν με ρομαντικές μελωδίες των Κανταδόρων Λεμεσού, των Κανταδόρων Μοντέρνοι Καιροί, και ΑΡΙΟΝΕΣ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/02, 8μ.μ.

ΤΡΑΚΑΣΟΛ

«80+ ΧΡΟΝΙΑ»

Το STUDIO 8, σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού τιμούν τους Κανταδόρους Γιωργαλλέτου για τα 80 + χρόνια προσφοράς τους, με ένα ειδικό αφιέρωμα στο Λεμεσιανό Καρναβάλι εις μνήμη του αρματοκατασκευαστή Κώστα Μαυρογένη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/02 , 7μ.μ.

ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟΣ ΛΑΝΙΤΗ

«ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ»

Έκθεση γελοιογραφίας, φωτογραφίας, αφίσας, έργα παιδιών από δημοτικά σχολεία Λεμεσού και προβολές από παλαιότερα καρναβάλια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/02, 8μ.μ.

ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟΣ ΛΑΝΙΤΗ - Θα μεταδίδεται και με live streaming

«ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ»

Μουσική παράσταση με την 8μελή ορχήστρα του Άδμητου Πιτσιλλίδη, με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών μιας άλλης εποχής που μας μεταφέρουν στο κλίμα της αποκριάς, με άρωμα παλιάς Αθήνας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/02, 8μ.μ.

ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟΣ ΛΑΝΙΤΗ

«70s and more»

Ένα ρετρό πάρτι με το 8μελές συγκρότημα TIME SURFERS PARTY BAND με ντίσκο τραγούδια που αγαπήσαμε από την δεκαετία του 70 μέχρι και σήμερα.

ΤΡΙΤΗ 01/03, 8μ.μ.

Κέντρο πόλης και συνοικίες

«ΚΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ»

Οι συνοικίες της Λεμεσού γεμίζουν με ρομαντικές μελωδίες των Κανταδόρων ΕΔΟΝ και Κανταδόρων Γιωργαλλέτου

ΤΡΙΤΗ 01/03, 8μ.μ.

ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟΣ ΛΑΝΙΤΗ - Θα μεταδίδεται και με live streaming

«ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ»

Το Λεμεσιανό Καρναβάλι μέσα από ένα μουσικό πρόγραμμα με Ελληνικά και ξένα τραγούδια από το 10μελές μουσικό σχήμα του Κωνσταντίνου Ζορπά.

«ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ»

Μασκαρέματα και αμφιέσεις που θα συζητηθούν, θα μας εντυπωσιάσουν και θα διαγωνιστούν για την καλύτερη Πελλόμασκα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2022. Βραβεία στις καλύτερες αμφιέσεις.

ΤΕΤΑΡΤΗ 02/03, 8μ.μ.

ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟΣ ΛΑΝΙΤΗ

«ΑΝΤΡΙΚΗ ΤΕΤΡΑΦΩΝΙΑ»

Ο χώρος διαμορφώνεται σε μουσική σκηνή με την Αντρική Τετραφωνία Λεμεσού σε παλιές καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια, αναπολώντας τις όμορφες ρομαντικές εποχές

ΠΕΜΠΤΗ 03/03, 8μ.μ.

ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟΣ ΛΑΝΙΤΗ

«ΡΕΤΡΟ ΠΑΡΤΙ»

Η μπάντα Λωποδύτες, μια απο τις μακροβιότερες μπάντες της Κύπρου, μας παρασέρνει και μας ξεσηκώνει σε ένα ρετρό πάρτι με τραγούδια 90s.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/03, 8μ.μ.

ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟΣ ΛΑΝΙΤΗ

«TEMPO DI CARNIVAL»

Καρναβαλίστικη φιέστα με το ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΠΑΛΜΟ. 6μελές συγκρότημα σε ένα μουσικό πρόγραμμα με λάτιν και ποπ μουσική.

ΣΑΒΒΑΤΟ 05/03, 4μ.μ.

ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ»

Παιδικές φωνές μας τραγουδούν Καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια από τις παιδικές χορωδίες: ΕΠΙΛΟΓΗΣ και ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ, ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΓΙΑΣ ΦΥΛΑΣ, και την ορχήστρα του ωδείου ΕΛΙΚΩΝΑΣ. Συμμετέχουν οι παιδικές ομάδες των μαζιορέτων

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/03, 8μ.μ.

ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟΣ ΛΑΝΙΤΗ - Θα μεταδίδεται και με live streaming

«ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΝΤΑΔΟΡΩΝ»

Μια βραδιά με παρέες κανταδόρων, μας τραγουδούν και μας συνεπαίρνουν με τις καντάδες τους. Συμμετέχουν οι Κανταδόροι ΕΔΟΝ, Κανταδόροι Λεμεσού, Κανταδόροι Γιωργαλλέτοι, Κανταδόροι Μοντέρνοι Καιροί, ΑΡΙΟΝΕΣ, Φωνητικό σύνολο ΙΛΑΝΤΡΟΝ και Ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/03, 11π.μ. – 1μ.μ.

ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟΣ ΛΑΝΙΤΗ

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΛΕΜΕΣΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ»

Εκδήλωση για τους μικρούς μασκαράδες, τους μελλοντικούς καρναβαλιστές. Παράσταση από το Θέατρο σκιών ΠΑΦΙΟΣ «Ο καραγκιόζης πάει στο Καρναβάλι». Εργαστήρι πελλόμασκας από την βασίλισσα της τρέλλας Μόνικα Πιερίδου. Ακολουθεί ένα πρόγραμμα μαγείας από την ομάδα ΛΙΟΤΑΤΗ και τους ξυλοπόδαρους του.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/03, 8μ.μ.

ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟΣ ΛΑΝΙΤΗ

«LNS BAND»

Από την τηλεοπτική εκπομπή «Λούης Night Show» στο Λεμεσιανό Καρναβάλι. Η 6μελής μπάντα του Τεύκρου Νεοκλέους παρουσιάζει τη παράσταση “Back to the 80’s-90’s”, στο εορταστικό κλίμα του καρναβαλιού. Απολαμβάνουμε ένα ανεβαστικό και συνάμα νοσταλγικό ταξίδι, στα ωραιότερα ποπ τραγούδια των δεκαετιών '80 και '90, κυρίως από το ελληνικό, αλλά και το ξένο ρεπερτόριο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top