ΔΙΕΘΝΗ

Κρίση στην Ουκρανία: Μίλησαν τηλεφωνικά Σολτς και Πούτιν - Αντίθετος στην αναγνώριση Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ ο καγκελάριος

Κρίση στην Ουκρανία: Μίλησαν τηλεφωνικά Σολτς και Πούτιν - Αντίθετος στην αναγνώριση Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ ο καγκελάριος

Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Σολτς για τα αποτελέσματα της έκτακτης συνεδρίασης του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, τα μέλη του οποίου ζήτησαν την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ.


Τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο Όλαφ Σολτς στη σκιά της έκρυθμης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Ο Γερμανός καγκελάριος μίλησε με τον Ρώσο πρόεδρο και για την ζήτημα της πιθανής αναγνώρισης - από τη Ρωσία - των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ ως ανεξάρτητων περιοχών.

«Οι διαπραγματεύσεις επικεντρώθηκαν και πάλι στην κατάσταση μέσα και γύρω από την Ουκρανία και την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας και Λευκορωσίας-Ουκρανίας. Ο καγκελάριος Σολτς καταδίκασε τα σχέδια της Ρωσίας να αναγνωρίσει τις λεγόμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ ως ανεξάρτητα κράτη», ανέφερε στο RIA Novosti η υπηρεσία ενημέρωσης του Γερμανικού Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Πούτιν ενημέρωσε επίσης τον Σολτς για τα αποτελέσματα της έκτακτης συνεδρίασης του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μέλη του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας ζήτησαν την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ.

Ο Πούτιν είπε ότι η απόφαση για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας από τη Ρωσία των δυο περιοχών θα ληφθεί και θα ανακοινωθεί αργότερα μέσα στη μέρα.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top