ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για τις προεδρικές- Εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα

Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για τις προεδρικές- Εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα

Στα βαθιά θα αρχίσουν να μπαίνουν τις επόμενες μέρες οι διεργασίες για τις προεδρικές εκλογές του 2023 γεγονός που θα διαμορφώσει σκηνικό εξελίξεων σε πολλά μέτωπα.

Στο κυβερνών κόμμα ο μηχανισμός και τα στελέχη βρίσκονται σε πλήρεις ρυθμούς ενόψει της συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου της 12ης Μαρτίου, το οποίο αναμένεται να επικυρώσει και τυπικά την υποψηφιότητα του Προέδρου του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου για την προεδρία της Δημοκρατίας. Η σύνοδος αναμένεται να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα με στόχο να αποτελέσει την αφετηρία της μεγάλης προσπάθειας για μια ακόμη νίκη σε προεδρικές εκλογές, την τρίτη κατά σειρά, κάτι που δεν έγινε μέχρι τώρα. Στην Πινδάρου εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι με σκληρή δουλειά οι δημοσκοπικές επιδόσεις θα βελτιωθούν και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για επιτυχή έκβαση της μάχης. Ζητούμενο για την υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου είναι να περάσει στον δεύτερο γύρο ώστε να ρίξει γέφυρες προς όλες τις δυνάμεις για να διεκδικήσει με αξιώσεις το ύπατο αξίωμα. Στην Πινδάρου εκκρεμούν μερικά ερωτήματα, με κυριότερα τα εξής: Θα υπάρξει συνεργασία των κομμάτων της αντιπολίτευσης ή όχι, κυρίως ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ;

Εάν τα καταφέρουν να συνεργαστούν με ποιο υποψήφιο; Eάν δεν καρποφορήσει η προσπάθεια ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ για συνεργασία, τι θα πράξει τελικά το ΔΗΚΟ. Και τελευταίο ερώτημα, ποιες θα είναι οι τελικά αποφάσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη; Τα πιο πάνω ερωτήματα αναμένεται να απαντηθούν το επόμενο διάστημα αλλά όχι πολύ σύντομα. ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ θα μπουν σε διάλογο για τη διερεύνηση του ενδεχομένου συνεργασίας τις επόμενες ημέρες, χωρίς να μπορεί κανείς να προβλέψει την έκβαση της προσπάθειας. Την ίδια ώρα, σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος δεν αναμένεται να προβεί σε καμιά ουσιαστική κίνηση το επόμενο διάστημα.

Ο πόλεμος των δημοσκοπήσεων

Στα κομματικά επιτελεία γράφουν και σβήνουν στη βάση εκτιμήσεων που προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις που τρέχουν αυτή την περίοδο. Ολοι εκτιμούν ότι είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα αλλά οι πληροφορίες από όλα τα κομματικά γραφεία συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι τα κόμματα θα πρέπει να καταβάλουν τεράστια προσπάθεια για να πετύχουν τις μέγιστες δυνατές συσπειρώσεις. Αυτή την περίοδο οι δημοσκοπήσεις, κατά κύριο λόγο οι δημοφιλίες και η αναγνωρισιμότητα, χρησιμοποιούνται από τα επιτελεία των κομμάτων της αντιπολίτευσης ως εργαλεία αξιολόγησης στο πλαίσιο των σχεδιασμών που γίνονται για την επιλογή υποψηφίων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top