ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδειες ασθενείας με τη…σέσουλα – Καταχρήσεις από εργαζόμενους και η ευθύνη των γιατρών

Άδειες ασθενείας με τη…σέσουλα – Καταχρήσεις από εργαζόμενους και η ευθύνη των γιατρών

Ο Τέως Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ, Βάσος Οικονόμου μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» για τις καταχρήσεις αδειών ασθενείας.

«Το πρόβλημα αυτό δεν το αντιμετωπίζουμε τώρα με το ΓεΣΥ, μπορεί να οξύνθηκαν τα πράγματα τώρα με το ΓεΣΥ, διότι το ΓεΣΥ έφερε πολλά καλά αλλά και κάποια προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε. Κατά καιρούς δεχόμασταν καταγγελίες από διάφορους φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε αυτοί ήταν Δήμοι είτε ημικρατικοί οργανισμοί, AHK, Cyta, σχολεία», ανέφερε ο κύριος Οικονόμου.

«Σαφώς και επαφίεται στους γιατρούς και εδώ πρέπει να δώσουμε τη μεγάλη μας προσοχή ως ηγεσία του ιατρικού συλλόγου, να πείσουμε να εκπαιδεύσουμε όχι μόνο τον κόσμο τον απλό στα θέματα υγείας…αλλά να εκπαιδεύσουμε και τους γιατρούς. Δεν είναι φαινόμενο κυπριακό, παρατηρείτε σε όλες τις χώρες του κόσμου», πρόσθεσε.

Ωστόσο σημείωσε πως υπάρχει αυτή η τάση από εργαζόμενους να εκμεταλλεύονται τα καθιερωμένα δικαιώματα εργασίας μεταξύ και της άδειας ασθενείας.

«Η Κύπρος είναι μικρή κοινωνία , υπάρχουν τα κουμπαράτα, τα κόμματα, υπάρχει η φιλία και αυτά επιδρούν σε όλο το κόσμο συμπεριλαμβανομένων και των γιατρών», επισήμανε.

Καταλήγοντας ανέφερε πως για να γίνει κάτι για τις καταχρήσεις αυτές θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι οι φορείς μαζί και οι ασθενείς γιατί όλο αυτό είναι θέμα νοοτροπίας και παιδείας

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top