ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Κόκκινος: Θα υπογράψουμε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Συμβούλιο Κυβερνοασφάλειας

Κ. Κόκκινος: Θα υπογράψουμε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Συμβούλιο Κυβερνοασφάλειας

Κύπρος και Ντουμπάι μπορούν να συνεργαστούν σε διάφορους τομείς που άπτονται της υψηλής τεχνολογίας είπε σήμερα ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους από το Ντουμπάι, ο κ. Κόκκινος, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στα ΗΑΕ, είπε ότι «έχω ολοκληρώσει σήμερα μια συνάντηση με τον Υφυπουργό Βιομηχανίας και Υψηλών Τεχνολογιών με τον οποίον έχουμε ανταλλάξει απόψεις για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Έχουμε βρει τους τομείς της συνεργασίας και έχω απευθύνει και επίσημη πρόσκληση να έρθει στην Κύπρο, για να δούμε τα περαιτέρω, αφού γίνει η σωστή προεργασία.

Την Πέμπτη θα υπογράψουμε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Συμβούλιο Κυβερνοασφάλειας, για θέματα συνεργασίας πάνω σε ζητήματα που άπτονται της κυβερνοασφάλειας, τις κυβερνοεπιθέσεις.

Το Ντουμπάι είναι μια χώρα που έχει προχωρήσει πάρα πολύ στις υψηλές τεχνολογίες, όπως τεχνητή νοημοσύνη, κυβερνοασφάλεια, blockchain. Πιστεύω ότι για μας το Ντουμπάι είναι μια γεωγραφία ενδιαφέροντος διότι είναι και η πρόσβαση μας προς ανατολάς, αλλά και για το ίδιο το Ντουμπάι, όπως μου έχει πει και ο Υφυπουργός σήμερα στη συνάντηση που είχαμε, για  αυτούς η Κύπρος είναι η χώρα για την πρόσβαση τους στην Ευρώπη. Οπότε οι συναντήσεις αυτές είναι και σημαντικές και χρήσιμες».

Ερωτηθείς είπε ότι «το Ντουμπάι έχει προχωρήσει πάρα πολύ στα θέματα ειδικά της τεχνητής νοημοσύνης και άλλες τεχνολογίας που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση της αγροτεχνολογίας, με την κλιματική αλλαγή και τις τεχνολογίες που υποστηρίζουν την κλιματική αλλαγή, και μόνο θετικά μπορούν να βγουν από αυτές τις εξελίξεις».

Σε ερώτηση αν έχουν αρχίσει να φαίνονται αποτελέσματα στη συνεργασία μέσα από την ΕΧΡΟ, ο κ. Υφυπουργός είπε ότι «όχι, τα αποτελέσματα θα πρέπει να τα δούμε στην πορεία. Δεν είναι κάτι τόσο διαδραστικό μόλις έχεις μια παρουσία. Η ΕΧΡΟ άλλωστε δεν είναι για να κάνεις εμπορικές συναλλαγές τόσο, όσο για να προβάλεις τη χώρα σου ως μια γεωγραφία η οποία έχει μια παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο που αξίζει τον κόπο να είναι στο ραντάρ των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των υπολοίπων χωρών».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top