ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία - Μπάιντεν: Θα απαντήσουμε στη Ρωσία αν επιτεθεί - Οι οικονομικές κυρώσεις που ανακοίνωσε

Ουκρανία - Μπάιντεν: Θα απαντήσουμε στη Ρωσία αν επιτεθεί - Οι οικονομικές κυρώσεις που ανακοίνωσε

Σαφές μήνυμα προς τη Ρωσία και προσωπικά προς τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι ενδεχόμενη εισβολή στην Ανατολική Ουκρανία δε θα μείνει αναπάντητη έστειλε ο Τζο Μπάιντεν δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επέμβουν αν υπάρξει επίθεση, ενώ ανακοίνωσε νέες πολύ αυστηρές κυρώσεις ανάμεσα στις οποίες το πάγωμα του αγωγού Nord Stream II αλλά και η διακοπή δυτικής χρηματοδότησης προς τη ρωσική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι συνεργάζεται επίσης με τη Γερμανία για να εμποδίσει την προώθηση του αγωγού Nord Stream ΙΙ και αποκόπτει «τη ρωσική κυβέρνηση από τη δυτική χρηματοδότηση».

Εξειδικεύοντας τα μέτρα εναντίον της Μόσχας ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε θα επιβληθεί αποκλεισμός στις δυτικές τράπεζες για δανεισμό της Ρωσίας προς εξυπηρέτηση του εξωτερικού της χρέους, κυρώσεις σε δύο τράπεζες τη VEB και τη Russian Military Banki, καθώς και οικονομικός αποκλεισμός στο εμπόριο προϊόντων που σχετίζονται με την προμήθεια της βιομηχανίας τεχνολογίας και όχι μόνο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάιντεν, «είμαστε έτοιμοι απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα» ενώ επιτέθηκε προσωπικά και στον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τα όσα ανέφερε για την κατάσταση και την αναδρομή των τελευταίων 100 χρόνων.Θα υπερασπιστούμε κάθε πόντο ΝΑΤΟϊκού εδάφους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων στη «ρωσική ελίτ» και σε δύο ρωσικές τράπεζες, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την κατάσταση στην Ουκρανία στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ο Πούτιν επιτέθηκε ευθέως στο «δικαίωμα της Ουκρανίας να υπάρχει» αλλά πρόσθεσε ότι «υπάρχει ακόμη χρόνος» για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο και ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παραμένουν «ανοιχτές στη διπλωματία».

Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν «κάθε πόντο» ΝΑΤΟϊκού εδάφους και θα συνεχίσουν να παρέχουν «αμυντικά» όπλα στην Ουκρανία, ενώ ενέκρινε και την ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στις χώρες της Βαλτικής.

Δείτε τις ανακοινώσεις του Τζο Μπάιντεν:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top