ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: Πραγματοποιεί εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις - Ασκεί πίεση στην Κυβέρνηση για μέτρα στην ακρίβεια

ΑΚΕΛ: Πραγματοποιεί εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις - Ασκεί πίεση στην Κυβέρνηση για μέτρα στην ακρίβεια

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την ακρίβεια σε όλες τις πόλεις θα πραγματοποιήσει το ΑΚΕΛ το Σάββατο, «για να ενεργοποιήσει την κοινωνία και να ασκήσει πίεση στην Κυβέρνηση» να πάρει μέτρα για το θέμα.

Αυτό δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Στέφανος Στεφάνου, μετά το πέρας συνάντησής που είχε την Τετάρτη με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριο Δρουσιώτη.

«Εν μέρει η αύξηση των τιμών οφείλεται και σε δεδομένα έξω και πέρα από τη δική μας βούληση», δήλωσε ο κ. Στεφάνου αναφερόμενος στις διεθνείς αυξήσεις σε καύσιμα και πρώτες ύλες. Ωστόσο, «υπάρχουν περιθώρια και δυνατότητες για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τους καταναλωτές», πρόσθεσε.

«Δυστυχώς δεν διακρίνουμε να υπάρχει η πολιτική βούληση», για το θέμα, ανέφερε, καθώς όποτε το ΑΚΕΛ αναδεικνύει το θέμα της ακρίβειας «η Κυβέρνηση αρνείται να αναγνωρίσει και να αξιολογήσει το πρόβλημα. Αρνείται να ενεργοποιήσει εργαλεία και πολιτικές που έχει στα χέρια του το κράτος για να βοηθήσει τους καταναλωτές, την κοινωνία και την οικονομία να αντιμετωπίσουν αυτή τη δύσκολη περίοδο», σημείωσε.

Τόνισε ότι η Κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει ακόμα και αποφάσεις που λήφθηκαν από τη Βουλή για το θέμα, όπως η μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό από 19% σε 9%, αφού «ο Πρόεδρος ανέφερε τον νόμο στο Ανώτατο».

Σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ έχει δημοσιοποιήσει πολλές φορές τις προτάσεις του. Ανέφερε ότι η συνάντηση με τον Σύνδεσμο Καταναλωτών ήταν πολύ επωφελής, καθώς «ακούσαμε επιπρόσθετες απόψεις για να ενισχύσουμε τους μηχανισμούς και τις αποφάσεις για να αντιμετωπιστεί από τη μια η ακρίβεια και από την άλλη να ενισχύσουμε το δίχτυ προστασίας προς τους καταναλωτές για αντιμετώπιση και της αισχροκέρδειας», κατέληξε.

«Κάτι πρέπει να γίνει», ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών, εκεί όπου μπορεί να παρέμβει το κράτος. Το κράτος πρέπει να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη, έστω και προσωρινά, συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση κατά πόσο πρέπει να μπει πλαφόν στο γάλα, ο κ. Δρουσιώτης σημείωσε ότι πρέπει να επιβληθεί. Αυτό, σημείωσε, έχει ξαναγίνει για δύο συνεχείς περιόδους των 45 ημερών με απόλυτη επιτυχία. Παρόλο που η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δικαιολογούνται οι αυξήσεις, πρόσθεσε, το πλαφόν δεν επιβάλλεται όταν δικαιολογούνται οι αυξήσεις, αλλά στον νόμο ορίζεται ξεκάθαρα ότι το πλαφόν επιβάλλεται «όταν επικρατούν ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τους καταναλωτές».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για την αύξηση στα καύσιμα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου σημείωσε ότι δεν προβλέπεται να σταθεροποιηθούν ή να μειωθούν οι τιμές στα καύσιμα και αυτό θα φέρει ένα νέο κύμα ανατιμήσεων τον Μάιο. «Όταν έρθει αυτό το νέο κύμα ανατιμήσεων εμείς ως καταναλωτές θα παρακαλούσαμε να είμαστε στο σημερινό επίπεδο. Δυστυχώς οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες και κάτι πρέπει να γίνει εδώ και τώρα», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top