Απαντά με σκληρό ύφος στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση – «Αν θέλει να συμβάλει, ας προτείνει επιτέλους μέτρα»

Απαντά με σκληρό ύφος στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση – «Αν θέλει να συμβάλει, ας προτείνει επιτέλους μέτρα»

Απάντηση στο ΑΚΕΛ μέσω γραπτής δήλωσης του Μάριου Πελεκάνου δίνει η Κυβέρνηση.

«Το ΑΚΕΛ μέσω των σημερινών δηλώσεων του Γενικού του Γραμματέα αρχίζει να αντιλαμβάνεται, έστω εν μέρει, τις πραγματικότητες που οδήγησαν στην παγκόσμια αύξηση των τιμών.

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ αναγνωρίζει επίσης πως “υπάρχουν δυνατότητες και περιθώρια” για να μπορέσουμε ως κράτος να δώσουμε λύσεις. Περιθώρια και δυνατότητες που υπάρχουν λόγω των εφαρμοσμένων πολιτικών που ακολουθεί η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη από το 2013, με αποτέλεσμα την ισχυροποίηση της οικονομίας μας. Η οικονομία μας σήμερα βρίσκεται σε θέση να μπορεί να αντιμετωπίζει έκτακτες κρίσεις, όπως ήταν αυτή της πανδημίας του κορωνοϊού ή όπως είναι η σημερινή, οι οποίες φέρουν αναπόφευκτα επιπτώσεις, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης της. 

Η Κυβέρνηση έχει έμπρακτα αποδείξει ότι επεμβαίνει με στοχευμένα μέτρα με στόχο να δώσει λύσεις, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα, με γνώμονα το παρόν και το μέλλον, ώστε να μην οδηγηθούμε ποτέ ξανά σε κοινωνικά παντοπωλεία στα οποία θα μας οδηγήσουν οι συνθηματικές πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους.

Η Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν λόγω και των εξελίξεων στο Ουκρανικό, μελετά σε συνεργασία και με τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, επιπλέον μέτρα που θα περιορίσουν τις αναμενόμενες συνέπειες. Μέτρα που θα επιφέρουν ακόμη πιο χειροπιαστά αποτελέσματα αν εφαρμοστούν από ένα σημαντικό αριθμό ευρωπαϊκών χωρών.

Το ΑΚΕΛ, αν πραγματικά θέλει να συμβάλει, αντί να διοργανώνει πορείες διαμαρτυρίας για ένα κατά παραδοχή του παγκόσμιο φαινόμενο, ας προτείνει επιτέλους μέτρα που θα αγγίζουν τα προβλήματα στη ρίζα τους. Μέτρα πέραν από την επιδοματική πολιτική την οποία ακολούθησε τα χρόνια που κυβερνούσε με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κινήθηκε γύρω από το Κυπριακό, την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, αλλά και τον ευρύτερο γεωπολιτικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE