ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη Καρούσου στην DP World - Επίδειξη των νέων τεχνολογιών στη διαχείριση λιμανιών και το νέο λιμάνι στο Βασιλικό

Επίσκεψη Καρούσου στην DP World - Επίδειξη των νέων τεχνολογιών στη διαχείριση λιμανιών και το νέο λιμάνι στο Βασιλικό

Για τις νέες τεχνολογίες στον τομέα της διαχείρισης λιμανιών ενημερώθηκαν σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Έργων και Επικοινωνιών κ. Γιάννης Καρούσος και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Βασίλης Δημητριάδης σε επίσκεψη τους στην εταιρεία διαχείρισης λιμανιών του Ντουμπάι, DP World.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ντουμπάι, ο κ. Καρούσος είπε ότι «σήμερα επισκέφθηκα μαζί με τον κ. Δημητριάδη την DP World που είναι η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται το λιμάνι Λεμεσού και την πλειοψηφία των λιμανιών στον κόσμο.

Συναντηθήκαμε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας και μας έγινε επίδειξη των νέων τεχνολογιών που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των λιμανιών, ιδιαίτερα των εμπορευματοκιβωτίων, και μας έδειξαν τεχνολογία που σκοπεύουν σύντομα να μεταφέρουν και στην Κύπρο.

Επίσης, συζητήσαμε και αρκετά θέματα που έχουν σχέση με τη διαχείριση των λιμανιών, όπως και τα μελλοντικά μας σχέδια που έχουμε στην Κύπρο. Μια από τις νέες επενδύσεις που έρχεται στην Κύπρο είναι το λιμάνι του Βασιλικού. Ετοιμάζουμε τις προσφορές τώρα μαζί με σύμβουλο και σε ένα χρόνο από τώρα θα είμαστε έτοιμοι για την προκήρυξη της προσφοράς για την προσέλκυση επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει να κατασκευάσει το νέο λιμάνι στο Βασιλικό, όπου θα είναι και το βιομηχανικό λιμάνι της Κύπρου.

Το λιμάνι του Ντουμπάι είναι το 9ο μεγαλύτερο στον κόσμο, εργοδοτεί 250 χιλιάδες εργάτες και υπαλλήλους μέσα στο λιμάνι, είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση και έχουμε πολλά να μάθουμε από τη διαχείριση των λιμανιών του Ντουμπάι στην Κύπρο.

Πήραμε ιδέες, είδαμε πώς ακριβώς λειτουργούν, πήραμε εισηγήσεις, ανταλλάξαμε απόψεις και απευθύναμε πρόσία και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της όπως παρευρεθεί στο συνέδριο που θα γίνει για τη ναυτιλία το οποίο διοργανώνει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας. Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή και θα τους περιμένουμε μαζί και με αρκετούς άλλους της βιομηχανίας της ναυτιλίας για περισσότερες πληροφορίες και ανταλλαγή απόψεων».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top