Νέα προειδοποίση από Αστυνομία και Cyta για την τηλεφωνική απάτη - Έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Νέα προειδοποίση από Αστυνομία και Cyta για την τηλεφωνική απάτη - Έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει νέα τηλεφωνική απάτη, με την Αστυνομία να καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Όπως υπενθυμίζει σε ανακοίνωση της η Αστυνομία, «το τελευταίο διάστημα, έγινε δέκτης αρκετών καταγγελιών από πολίτες σχετικά με ύποπτες τηλεφωνικές κλήσεις, στις οποίες επιτήδειοι παριστάνουν λειτουργούς Διεθνών Ασφαλιστικών Υπηρεσιών ή/και της Αστυνομίας, αναφέροντας στους ανυποψίαστους πολίτες ότι γίνεται κατάχρηση του Αριθμού Κοινωνικών τους Ασφαλίσεων».

Συγκεκριμένα, «οι πολίτες γίνονται δέκτες τηλεφωνημάτων από εικονικούς αριθμούς που φαίνονται ως αυθεντικοί αριθμοί κυπριακών κινητών τηλεφώνων και αρχικά με ηχογραφημένο μήνυμα πληροφορούν ψευδώς στην αγγλική γλώσσα ότι έχει γίνει κατάχρηση του αριθμού κοινωνικών τους ασφαλίσεων».

Ακολούθως, «οι πολίτες παραπέμπονται σε τηλεφωνικό κέντρο και ζητείται από τους ανυποψίαστους πολίτες όπως αποκαλύψουν προσωπικά και τραπεζικά τους δεδομένα, με σκοπό την εξαπάτηση τους».



Η Αστυνομία καλεί το κοινό «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην αποκαλύπτει σε κανένα πρόσωπο τα προσωπικά και τραπεζικά του στοιχεία και όπου υπάρχει δυνατότητα, να γίνεται προσπάθεια επιβεβαίωσης της αυθεντικότητας της υπηρεσίας που τον καλεί.

Επίσης, η Αστυνομία, απευθύνει έκκληση για συνεργασία, «ώστε να ενημερωθεί το κοινό για τη δική του προστασία.

«Είναι σημαντικό να πούμε στον κόσμο να μην αποκαλύπτει σε κανένα τα προσωπικά και τα τραπεζικά του στοιχεία», καταλήγει.

Σε σχετική ανακοίνωση προέβη και η Cyta:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για ΑΤΑ: «Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές - Αναλόγως των εξελίξεων θα προχωρήσουμε»

ΠτΔ για ΑΤΑ: «Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές - Αναλόγως των εξελίξεων θα προχωρήσουμε»

Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές για την εκτελεστική εξουσία στο θέμα της ΑΤΑ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέροντας πως η απόφαση των εργοδοτικών οργανώσεων ν’ απορρίψουν το προσχέδιο μόνιμης συμφωνίας για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή της κυβέρνησης «σίγουρα δεν είναι θετική». Ωστόσο, δεν θέλησε ν’ αποκαλύψει ποιες είναι αυτές ο επιλογές, ενώ σημείωσε πως  το κείμενο που διαβάστηκε την Κυριακή στις εργοδοτικές οργανώσεις ήταν το ίδιο με αυτό στις συντεχνίες τη Δευτέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE