ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δευτέρα η συνάντηση Νικόλα-Στέφανου με ανοιxτή ατζέντα- Aντεπίθεση από Κυβέρνηση-ΔΗΣ

Δευτέρα η συνάντηση Νικόλα-Στέφανου με ανοιxτή ατζέντα- Aντεπίθεση από Κυβέρνηση-ΔΗΣ

Για τη Δευτέρα ορίστηκε κατ᾽αρχήν η συνάντηση των ηγετών ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, με θέμα συζήτησης της προεδρικές εκλογές. Το μέρος και η ώρα της συνάντησης θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες μέρες. Εκείνο που φαίνεται να κλειδώνει είναι ότι η πρώτη συνάντηση των Στέφανου Στεφάνου και Νικόλα Παπαδόπουλου θα είναι μεταξύ των δύο, χωρίς την παρουσία συνεργατών ή άλλων στελεχών. Από τις πληροφορίες προκύπτει ότι οι δύο αρχηγοί δεν πρόκειται να μπουν στα βαθιά κατά την πρώτη συνάντηση, και θα χαράξουν το γενικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί ο διάλογος, πάνω σε δομημένη βάση και πιθανότατα θα έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Μετά την μεταξύ τους συνάντηση, Στέφανος Στεφάνου και Νικόλας Παπαδόπουλος θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην ΕΛΑΜ.

Στο ΑΚΕΛ επενδύουν πολλά σε μια πιθανή συνεργασία με το ΔΗΚΟ και για το λόγο αυτό θέλουν να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο διαλόγου ώστε η προσπάθεια να καρποφορήσει. Με πνεύμα συνεργασίας μπαίνει στο διάλογο και το ΔΗΚΟ, όπως υποστηρίζουν στελέχη του κόμματος, που υποδεικνύουν ότι παρά τις δυσκολίες υπάρχουν οι βάσεις για τη θεμελίωση συνεργασίας.

Ολική επίθεση από ΑΚΕΛ

Δυναμικό μπάσιμο στην πρώτη γραμμή των γεγονότων, επιχειρεί το ΑΚΕΛ, θέλοντας να βάλει στο δημόσιο διάλογο και στην πολιτική ατζέντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το Σάββατο σε όλες τις πόλεις για την ακρίβεια, εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο και δείχνουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα της Αριστεράς για να ανακτήσει τα ερείσματά του στην κοινωνία. Η στρατηγική για εντονότερη επαφή με τους πολίτες ήταν από τις πρώτες κινήσεις στις οποίες προχώρησε ο νέος γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου από το καλοκαίρι, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, δίδοντας το σύνθημα στον κομματικό μηχανισμό και σε όλα τα στελέχη για επαναδραστηριοποίηση στο μέγιστο βαθμό ώστε το κόμμα να διατηρήσει το συγκριτικό του πλεονέκτημα, δηλαδή τη στενή επαφή με τους πολίτες. Η στρατηγική αυτή κρίθηκε αναγκαία μετά τις σοβαρές απώλειες που κατέγραψε το ΑΚΕΛ στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, με αποκορύφωμα τις βουλευτικές εκλογές του 2021. Θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών, όπως η ακρίβεια, η υγεία, η παιδεία, θα βρεθούν ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων του ΑΚΕΛ, το οποίο θα κινηθεί σε δύο επίπεδα. Μαζί με τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα, θα επιδιώξει καταθέτει και μια σειρά από συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να ασκεί πίεση προς την κυβέρνηση για διαμόρφωση πολιτικών.

Aντεπίθεση από κυβέρνηση-ΔΗΣΥ

«Το ΑΚΕΛ, αν πραγματικά θέλει να συμβάλει, αντί να διοργανώνει πορείες διαμαρτυρίας για ένα κατά παραδοχή του παγκόσμιο φαινόμενο, ας προτείνει επιτέλους μέτρα που θα αγγίζουν τα προβλήματα στη ρίζα τους, μέτρα πέρα από την επιδοματική πολιτική την οποία ακολούθησε τα χρόνια που κυβερνούσε με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα» ήταν η άμεση απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου στις δηλώσεις του Στέφανου Στεφάνου για την ακρίβεια και τις κινητοποιήσεις που οργανώνει το ΑΚΕΛ το Σάββατο. «Η Κυβέρνηση έχει έμπρακτα αποδείξει ότι επεμβαίνει με στοχευμένα μέτρα με στόχο να δώσει λύσεις, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα, με γνώμονα το παρόν και το μέλλον, ώστε να μην οδηγηθούμε ποτέ ξανά σε κοινωνικά παντοπωλεία στα οποία θα μας οδηγήσουν οι συνθηματικές πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους» σχολίασε ο Μάριος Πελεκάνος απαντώντας στην επίκριση Στεφάνου ότι «η Κυβέρνηση αρνείται να αναγνωρίσει και να αξιολογήσει το πρόβλημα. Αρνείται να ενεργοποιήσει εργαλεία και πολιτικές που έχει στα χέρια του το κράτος για να βοηθήσει τους καταναλωτές, την κοινωνία και την οικονομία να αντιμετωπίσουν αυτή τη δύσκολη περίοδο». Στο ΑΚΕΛ απάντησε και ο ΔΗΣΥ, υποδεικνύοντας ότι «η διεθνής άνοδος στις τιμές δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ανέξοδο λαϊκισμό, ούτε με διαδηλώσεις. Ειδικά όταν έχουν ήδη ληφθεί στοχευμένα μέτρα όπως η επιδότηση τιμής και μείωση του ΦΠΑ για ηλεκτρισμό, το ειδικό επίδομα για ορεινές περιοχές και άλλα». Αργά χθες το ΑΚΕΛ επανήλθε και επέκρινε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ΑΚΕΛ έχει καταθέτει δέκα συγκεκριμένα εφαρμόσιμα μέτρα για ανακούφιση των νοικοκυριών, τα οποίες θα του αποστείλει εκ νέου για να τον διευκολύνει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top