Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη «δίκη» του Κισμίρ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη «δίκη» του Κισμίρ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την παραπομπή του προέδρου της τ/κ συντεχνίας των δημοσιογράφων (Basın-Sen), Αλί Κισμίρ ενώπιον «κακουργιοδικείου» στα κατεχόμενα με αίτημα μέχρι και τη δεκαετή του φυλάκιση λόγω ενός άρθρου γνώμης.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε δική της γραπτή ανακοίνωση, η Συνδικαλιστική Πλατφόρμα αναφέρει ότι η ελευθερία Τύπου και έκφρασης είναι ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα σε κράτη δικαίου και ότι αυτό το δικαίωμα κατοχυρώνεται στο «σύνταγμα».

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, η οποία καταδικάζει τη «δίωξη» του Τ/κ δημοσιογράφου, η Άγκυρα και οι ντόπιοι συνεργάτες της επιχειρούν να δημιουργήσουν μια «αυτοκρατορία φόβου» στα κατεχόμενα, στα πλαίσια της οποίας δρομολογήθηκε η «δίκη» του Κισμίρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στη Νέα Υόρκη κρίνεται το επόμενο βήμα στο Κυπριακό - Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσφωνεί τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ

Στη Νέα Υόρκη κρίνεται το επόμενο βήμα στο Κυπριακό - Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσφωνεί τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται πλέον το βάρος των εξελίξεων στο Κυπριακό, με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη να εισέρχεται σε ένα τριήμερο καθοριστικών επαφών και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες να καλείται να διαπιστώσει, κατά πόσο έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για το επόμενο βήμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE