ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΚΥπΥ: Σε τροχιά υλοποίησης 42 αναπτυξιακά έργα για αναβάθμιση νοσηλευτηρίων και Κέντρων Υγείας

ΟΚΥπΥ: Σε τροχιά υλοποίησης 42 αναπτυξιακά έργα για αναβάθμιση νοσηλευτηρίων και Κέντρων Υγείας

Τις διαδικασίες για προώθηση και υλοποίηση 42 σημαντικών αναπτυξιακών έργων, συνολικής αξίας €52 εκατομμυρίων, τα οποία θα συμβάλουν στην περαιτέρω αναβάθμιση των νοσηλευτηρίων και των Κέντρων Υγείας του, ξεκίνησε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.


Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών, σημειώνεται, ο Οργανισμός προχώρησε στην προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για πρόσληψη ομάδων Μελετητών (Project Manager Teams) ταυτόχρονα, για όλα τα έργα.

Όπως αναφέρεται, ανάμεσα στα 42 έργα, περιλαμβάνονται και έργα που εμπίπτουν στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας όπως είναι η αναβάθμιση του Μακάριου Νοσοκομείου, η δημιουργία και επέκταση Μονάδων Αιμοκάθαρσης στα Γενικά Νοσοκομεία Λεμεσού και Πάφου και η αναβάθμιση των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών σε όλα τα νοσηλευτήρια του Οργανισμού.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η κάθε ομάδα έργου Συμβούλων Μελετητών θα αποτελείται από τον Υπεύθυνο της Ομάδας Έργου, τον Σύμβουλο Αρχιτέκτονα, τον Σύμβουλο Πολιτικό Μηχανικό, τον Σύμβουλο Μηχανολόγο Μηχανικό, τον Σύμβουλο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, τον Σύμβουλο Επιμετρητή Ποσοτήτων και τον Σύμβουλο Συντονιστή Ασφάλειας και Υγείας – Μελέτης.

Η παροχή υπηρεσιών, θα περιλαμβάνει προμελέτη με Κτιριολογικό Πρόγραμμα, Προσχέδια, Προκαταρκτικό Πρόγραμμα Δαπανών και μετά από εγκρίσεις από τον ΟΚΥπΥ, δημιουργία της τελικής μελέτης και σχέδια του Έργου, ετοιμασία εγγράφων διαγωνισμού και εκτίμησης Ποσού Οικοδομικού Συμβολαίου (περιλαμβανομένων διορισμένων υπεργολαβιών), υποστήριξη για Προκήρυξη Διαγωνισμού, Αξιολόγηση Προσφορών, Λήψη Απόφασης, Ανάθεση Σύμβασης, επίβλεψη για Υλοποίηση του Έργου κατά την κατασκευή και παραλαβή του Έργου.

Με επίκεντρο τον ασθενή και προσήλωση στον στόχο για αυτονόμηση, αναφέρει τέλος, ο ΟΚΥπΥ θα συνεχίσει τις προσπάθειες για αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών του και κατ’ επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top