ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρίνος Σιζόπουλος: Στόχος της ΕΔΕΚ στις προεδρικές η αλλαγή πολιτικής

Μαρίνος Σιζόπουλος: Στόχος της ΕΔΕΚ στις προεδρικές η αλλαγή πολιτικής

Στόχος για την ΕΔΕΚ όσον αφορά τις προεδρικές εκλογές, δεν είναι η αλλαγή ή εναλλαγή προσώπων αλλά η αλλαγή πολιτικής, είπε την Κυριακή ο Πρόεδρος του κόμματος, σε εκδήλωση δενδροφύτευσης στο Πάρκο Ακαδημίας Αγλαντζιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείου Τύπου της ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις προεδρικές εκλογές και για τη συνάντηση του τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, είπε ότι το αντικείμενό της δεν επικεντρώνεται στις προεδρικές εκλογές.

«Είναι για συζήτηση για τις ευρύτερες εξελίξεις που υπάρχουν για τα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης καθώς επίσης και για τα θέματα των μεταρρυθμίσεων και κυρίως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα συζητηθεί σύντομα στη Βουλή» είπε.

Όμως είναι προφανές, πρόσθεσε, ότι δεν θα μείνει εκτός ημερήσιας διάταξης και το θέμα των προεδρικών εκλογών. Είπε ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ, έχουν ξεκαθαρίσει ότι είναι διατεθειμένοι να εμπλακούν σε συζήτηση με κόμματα που βρίσκονται εκτός κυβερνητικού σχήματος «εάν και κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα και προοπτική για την συγκρότηση μίας αξιόπιστης, έντιμης και ειλικρινούς συνεργασίας με στόχο όχι την αλλαγή ή την εναλλαγή προσώπων αλλά την αλλαγή πολιτικής».

«Γι’ αυτό και εμείς θα εμπλακούμε εάν και εφόσον αυτό θα προκύψει μέσα από αυτές τις συζητήσεις με βασικό στόχο την καταγραφή συγκλίσεων και αποκλίσεων σε βασικά θέματα που αφορούν την πατρίδα μας για να μπορούν τα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ στη συνέχεια να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις» είπε.

Η συνάντηση προγραμματίστηκε μετά από αίτημα του κ. Νεοφύτου, είπε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν έχουν καθοριστεί άλλες συναντήσεις με άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καθοριστεί άλλες συναντήσεις.

«Από εκεί και πέρα αντιλαμβάνομαι ότι θα προηγηθεί η συνάντηση του ΔΗΚΟ με το ΑΚΕΛ και στη συνέχεια ενδεχομένως να υπάρξουν και κάποιες συναντήσεις και με την ΕΔΕΚ. Εμείς θα αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις ανάλογα με την ροή των γεγονότων και ανάλογα με τις προθέσεις των συνομιλητών μας» ανέφερε.

Είπε ακόμα ότι, όπως έχουν πει πάρα πολλές φορές, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αρνηθούν οποιαδήποτε συνάντηση με τα κοινοβουλευτικά κόμματα ή με ενδεχόμενο υποψήφιο, με εξαίρεση το ΕΛΑΜ, με το οποίο δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε σχέσεις.

Ο κ. Σιζόπουλος αναφέρθηκε και στη σημασία απόκτησης περιβαλλοντικής συνείδησης, ιδιαίτερα στα παιδιά για να μπορούν στη συνέχεια να την αναπτύξουν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, με αφορμή την εκδήλωση δενδροφύτευσης που διοργανώθηκε την Κυριακή από την Ε.Ε. ΕΔΕΚ Λευκωσίας και το Γραφείο Περιβάλλοντος της ΕΔΕΚ στο πλαίσιο μιας σειράς από δραστηριότητες και εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Η σημερινή δενδροφύτευση, είπε ο κ. Σιζόπουλος έγινε «με την πολύ αξιόλογη και σημαντική συμβολή» του Τμήματος Δασών το οποίο και ευχαρίστησε για την τεράστια βοήθεια που τους έχει δώσει.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου τόνισε πως κάθε εκδήλωση δενδροφύτευσης είναι μέρα γιορτής που συμβάλλει στην διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης του κόσμου γι’ αυτό και αυτές οι πρωτοβουλίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top