ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν για 5η νύχτα - Ο Πούτιν απειλεί την ΕΕ με «σκληρή απάντηση»

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν για 5η νύχτα - Ο Πούτιν απειλεί την ΕΕ με «σκληρή απάντηση»

Μετά τη λήξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας στη Λευκορωσία, η Ρωσία ξεκίνησε να κινείται εκ νέου με στρατιωτικές δυνάμεις και αεροπορικές επιδρομές προς το Κίεβο. 

Φαίνεται πως οι στρατιωτικές επιθέσεις κατά της Ουκρανίας δεν έχουν τελειωμό και ο τρόμος των Ουκρανών δεν πρόκειται να σβήσει σύντομα, αφού η Ρωσία μετά το πέρας των συνομιλιών της Δευτέρας (28/02), είχε σχέδια για περαιτέρω επιθέσεις. Στόχος της η κατάληψη του Κιέβου, σύμφωνα με ξένα και ελλαδικά ΜΜΕ.

Η Τουρκία στο μεταξύ έκλεισε τα στενά του Βοσπόρου για τα πολεμικά πλόια της Ρωσίας με τον Ερντογάν να δηλώνει πως δεν θα δεχτούν τον πόλεμο αυτό ενάντια στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν απείλησε την ΕΕ με «σκληρή απάντηση» για την στρατιωτική βοήθεια και τον βαρύ οπλισμό που έστειλε στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα (28/02) πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας- Ουκρανίας σε έδαφος της Λευκορωσίας, το οποίο όμως συνορεύει με Ουκρανία, στην περιοχή του Γκόμελ. H ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε εκεί με ελικόπτερα. Σε αυτή συμμετείχαν ο υπουργός Αμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τοτσίτσκιι, ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ, οι βουλευτές Αρακάμια και Ουμέροφ και ο εκπρόσωπος της Τριμερούς Ομάδας Επαφής, Κόστιν.

Η Μόσχα εκπροσωπήθηκε από το δεξί χέρι του προέδρου Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνισκι, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο, τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν, τον επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής της Κρατικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι και τον Ρώσο πρεσβευτή στη Λευκορωσία Μπόρις Γκριζλόβ.

Καθώς οι αντιπροσωπείες επιβεβαίωσαν ότι συζητήθηκαν πιθανές λύσεις για την λήξη του πολέμου, διευκρίνισαν πως θα υπάρξει νέος γύρος συνομιλιών, που θα λάβει μέρος το πιο πιθανό σε 2 μέρες.

Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top