Κλειστός ο εναέριος χώρος της Κύπρου για τα ρωσικά αεροσκάφη – Ανακοίνωση από Υπουργό Μεταφορών

Κλειστός ο εναέριος χώρος της Κύπρου για τα ρωσικά αεροσκάφη – Ανακοίνωση από Υπουργό Μεταφορών

ΝΟΤΑΜ εξέδωσε αργά το βράδυ της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου η Κύπρος με ισχύ από τα μεσάνυχτα για κλείσιμο του εναέριου χώρου στα ρωσικά αεροσκάφη με επιφύλαξη.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος έγραψε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Εκδίδεται ΝΟΤΑΜ με ισχύ από τα μεσάνυχτα, ώστε να εφαρμοστεί το κλείσιμο του εναέριου χώρου για τα ρωσικά αεροσκάφη σύμφωνα με την σχετική απόφαση της ΕΕ. Νωρίτερα, δόθηκε η συγκατάθεση μας, με επιφύλαξη, για το κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου. Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος μας για επανεξέταση της απόφασης σε περίπτωση που η Τουρκία αρνηθεί να προχωρήσει και εκείνη στο κλείσιμο του δικού της εναέριου χώρου»

Ο Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η συγκατάθεσή της Λευκωσίας δίνεται με επιφύλαξη του δικαιώματός της για επανεξέταση της απόφασης, σε περίπτωση που η Τουρκία αρνηθεί να προχωρήσει στο κλείσιμο και του δικού της εναερίου χώρου, ενώ για το θέμα συνομίλησε τηλεφωνικά και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με την Πρόεδρο της Κομισιόν. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Επί της ουσίας του Κυπριακού θα είναι οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου φτάνει σε 8 ημέρες. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η Μαρία Άγκελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσο θα υπάρξει τριμερής συνάντηση, όπως στο τελευταίο της ταξίδι.