ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκστρατεία επιθεωρήσεων: Στο στόχαστρο αποθήκες και επικίνδυνες χημικές ουσίες

Εκστρατεία επιθεωρήσεων: Στο στόχαστρο αποθήκες και επικίνδυνες χημικές ουσίες

Εκστρατεία επιθεωρήσεων για θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία, σε υποστατικά όπου χρησιμοποιούνται ή / και αποθηκεύονται επικίνδυνες χημικές ουσίες, θα διεξαχθεί από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (TEE) του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων τον Μάρτιο του 2022.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν επιθεωρήσεις:

  • σε υποστατικά όπου διεξάγονται δραστηριότητες παραγωγής ή αποθήκευσης διαφόρων χημικών προϊόντων όπως φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων, βερνικιών, γομών, βαφών, μονωτικών υλικών, πλαστικών υλικών, σφουγγαριών, καλλυντικών, σαπουνιών, φαρμάκων κ.ά.,
  • σε εισαγωγείς/εμπόρους σημαντικών ποσοτήτων χημικών ουσιών,
  • σε χώρους όπου ενδέχεται να χρησιμοποιούνται/αποθηκεύονται σχετικά σημαντικές ποσότητες χημικών ουσιών,
  • σε μεγάλα χημικά εργαστήρια,
  • σε υποστατικά που καλύπτονται από τη νομοθεσία για τα ατυχήματα μεγάλης κλίμακας (SEVESO),
  • σε υποστατικά όπου χρησιμοποιούνται ή / και αποθηκεύονται εκρηκτικές ουσίες (πυρίτιδα) ή / και πυροτεχνήματα,
  • σε χώρους παραγωγής και χρήσης σημαντικών ποσοτήτων βιοαερίου.

Σκοπός της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων για λήψη προστατευτικών και προληπτικών μέτρων που θα συμβάλουν στη μείωση των ατυχημάτων, επαγγελματικών ασθενειών και επικίνδυνων συμβάντων που σχετίζονται με επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Κατά την εκστρατεία θα ελέγχεται η συμμόρφωση των εργοδοτών με τις διατάξεις της Νομοθεσίας για εφαρμογή συστήματος διαχείρισης των κινδύνων, καθορισμό και εφαρμογή μέτρων για την εξάλειψη ή μείωση των κινδύνων που προέρχονται από την αποθήκευση, χρήση και παραγωγή επικίνδυνων χημικών ουσιών στους χώρους των υποστατικών, κ.λπ. Επιπλέον, θα γίνεται έλεγχος για τα μέτρα που λαμβάνονται σε σχέση με την πανδημία του Covid-19.

Λεπτομερές ενημερωτικό υλικό για την εν λόγω εκστρατεία διατίθεται στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ www.mlsi.gov.cy/dli,όπου καταγράφονται τα σημεία ελέγχου μαζί με τις αντίστοιχες επεξηγήσεις των βασικών κινδύνων και μέτρων προστασίας και πρόληψης.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τoν αρμόδιο Λειτουργό στο τηλ. 22405634 / 22405623 ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση [email protected].

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top