ΔΙΕΘΝΗ

Τεράστια οικονομική στήριξη Τουρκίας στα κατεχόμενα το 2021 - Πληροφορίες από γραφείο τουρκικής πρεσβείας

Τεράστια οικονομική στήριξη Τουρκίας στα κατεχόμενα το 2021 - Πληροφορίες από γραφείο τουρκικής πρεσβείας

Το «γραφείο ανάπτυξης και οικονομικής συνεργασίας» («ΚΕΙ») της «τουρκικής πρεσβείας» στα κατεχόμενα ανακοίνωσε ότι η Τουρκία απέστειλε οικονομική στήριξη ύψους 2 δισ. 623 εκατομμυρίων ΤΛ προς τα κατεχόμενα κατά το 2021.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, το ποσό αυτό διαβιβάστηκε από την Τουρκία στα κατεχόμενα στα πλαίσια της «συμφωνίας οικονομικής και δημοσιονομικής συνεργασίας για το 2021», που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και «τδβκ» και από αυτά τα χρήματα, το 1 δισ. 454,6 εκατομμύρια διατέθηκαν για τον τομέα των υποδομών και τον πραγματικό τομέα, 677 εκατομμύρια για δαπάνες στον «τομέα της άμυνας», 350 εκατομμύρια για χρηματοδοτική στήριξη στον «προϋπολογισμό» και 141 εκατομμύρια ΤΛ για δαπάνες στο «δημόσιο τομέα».

Σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Τουρκία, η οποία πάντοτε βρισκόταν στο πλευρό του ψευδοκράτους, παραχώρησε στήριξη ύψους 754,5 εκατομμυρίων ΤΛ τον περασμένο Δεκέμβριο, παρά το γεγονός ότι το ψευδοκράτος δεν έχει εκπληρώσει τις απαιτούμενες υποχρεώσεις της όπως προβλέπονται στην «συμφωνία οικονομικής κα δημοσιονομικής συνεργασίας».

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία παραχώρησε στα κατεχόμενα σημαντικό αριθμό εμβολίων. Δόθηκαν 490.000 εμβόλια της Sinovac και 229.390 εμβόλια της Biontech.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top