Προειδοποιεί η Λαγκάρντ - Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, αν δεν πληρώσει το ΔΝΤ

Προειδοποιεί η Λαγκάρντ - Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, αν δεν πληρώσει το ΔΝΤ

Η 30ή Ιουνίου είναι οριστικά καταληκτική ημερομηνία, από την 1η Ιουλίου η χώρα θα θεωρείται ότι χρεοκόπησε, αλλά ειλικρινά ελπίζω ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, δήλωσε η επικεφαλής του Ταμείου

Αν η Ελλάδα δεν πληρώσει τις οφειλές της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 30 Ιουνίου, τότε θα θεωρηθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας, δήλωσε κατηγορηματικά την Πέμπτη η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η κυρία Λαγκάρντ επεσήμανε πως η 30ή Ιουνίου είναι οριστικά η καταληκτική ημερομηνία για την Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης ή περιόδου χάριτος στην καταβολή του ποσού των δόσεων του Ιουνίου, που όπως έχει ζητήσει η κυβέρνηση έχουν ενοποιηθεί και ανέρχονται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

Από την 1η Ιουλίου η χώρα θα θεωρείται ότι χρεοκόπησε, τόνισε η κυρία Λαγκάρντ, συμπληρώνοντας: «Αλλά ειλικρινά ελπίζω ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θανατώνονται πάνω 13.000 ζώα λόγω αφθώδους πυρετού – Έρευνες για τη «διαδρομή» από τα κατεχόμενα

Θανατώνονται πάνω 13.000 ζώα λόγω αφθώδους πυρετού – Έρευνες για τη «διαδρομή» από τα κατεχόμενα

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 11 κρούσματα αφθώδους πυρετού στην επαρχία Λάρνακας, εκ των οποίων το ένα είναι σε μονάδα βοοειδών και τα υπόλοιπα 10 σε μονάδες αιγοπροβάτων, ανέφερε σε σημερινή της ενημέρωση προς τα ΜΜΕ η Ανώτερη Κτηνιατρική Λειτουργός, Σωτηρία Γεωργιάδου.

BEST OF TOTHEMAONLINE