ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Λουκάς Φουρλάς για Ουκρανικό: «Μήπως εκτρέφουμε ακόμη έναν Πούτιν;» - Δείτε το βίντεο

Λουκάς Φουρλάς για Ουκρανικό: «Μήπως εκτρέφουμε ακόμη έναν Πούτιν;» - Δείτε το βίντεο

Μήπως εκτρέφουμε ακόμη έναν Πούτιν;

Την καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία εξέφρασε ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο συζήτησε το σχετικό θέμα, ζητώντας την ίδια ώρα να μην εφαρμόζεται η πολιτική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών.

«Η Ευρώπη ενωμένη απάντησε άμεσα και ουσιαστικά στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με αυστηρές κυρώσεις, δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές στον πολιτισμένο κόσμο».

Όταν το Διεθνές Δίκαιο και οι Αρχές καταπατώνται, ανέφερε ο κ. Φουρλάς, αυτή πρέπει να είναι η αντίδραση μας, άμεση και αποτελεσματική, ωστόσο επεσήμανε ότι αυτή η αντίδραση θα πρέπει να είναι η ίδια, για όλες τις περιπτώσεις εισβολής και καταπάτησης του Διεθνούς Δικαίου.

«Όταν μια χώρα υπό ένταξη, έχει εισβάλει σε μια χώρα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εδώ και 47 χρόνια δεν έχει καμία επίπτωση, ούτε κυρώσεις, με την Ευρώπη να κλείνει τα μάτια στις θηριωδίες του Ερντογάν, τότε εφαρμόζετε την πολιτική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών».
Και διερωτήθηκε για το ποιες ήταν η αντιδράσεις από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προκλητικότητα της Τουρκίας και του Ερντογάν.

«Που είναι οι κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία που εισέβαλε και καταπατεί το κατεχόμενο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας; Που επιτέθηκε στη Συρία, τη Λιβύη, την Αρμενία, σκοτώνοντας αμάχους και παιδιά;
Μήπως εκτρέφουμε ακόμη έναν Πούτιν; Ας τον σταματήσουμε εδώ πριν να είναι αργά».

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top