ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Ξεκίνησαν τη μηχανή για το 2023 και αναζητούν οδηγό, Στέφανος - Νικόλας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Ξεκίνησαν τη μηχανή για το 2023 και αναζητούν οδηγό, Στέφανος - Νικόλας

Αφησαν πίσω όσα τους χώρισαν κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια και ξεκινούν από την ίδια αφετηρία για το 2023, οι Στέφανος Στεφάνου και Νικόλας Παπαδόπουλος. Ωστόσο, πίσω από τα χαμόγελα στην πρώτη επίσημη συνάντηση, η οποία έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα, υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες, με πρώτη, την εξεύρεση του υποψήφιου που θα καθίσει στη θέση του οδηγού με προορισμό το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Στέφανος Στεφάνου βρέθηκε στον πέμπτο όροφο του κτιρίου του ΔΗΚΟ το πρωί της Τρίτης και τα είπε για περισσότερο από μια ώρα με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, αυτή τη φορά κατά τρόπο επίσημο, εγκαινιάζοντας το διάλογο των δύο κομμάτων για τη διερεύνηση του ενδεχομένου συνεργασίας στις προεδρικές εκλογές. Εκείνο στο οποίο σίγουρα συμφωνούν είναι ως προς το διακύβευμα, που δεν είναι άλλο από την ανάγκη για πολιτική αλλαγή ώστε η χώρα να πάρει νέα πορεία. Αυτό εξάλλου ανέδειξαν στις δηλώσεις τους αμέσως μετά τη συνάντηση. Στέφανος Στεφάνου και Νικόλας Παπαδόπουλος έβαλαν κάτω τα κριτήρια και τα χαρακτηριστικά του υποψηφίου αλλά απέφυγαν να μπουν στην ονοματολογία, γιατί εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Αυτό εξάλλου προκύπτει από τις ανεπίσημες επαφές που είχαν οι δύο αρχηγοί όλο το προηγούμενο διάστημα, στις οποίες καταγράφηκε η κοινή βούληση για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής το 2023 αλλά την ίδια ώρα, φάνηκε εκ των πραγμάτων ότι το πιο δύσκολο κομμάτι της επιδιωκόμενης συνεργασίας δεν είναι άλλο από το όνομα του υποψήφιου με τον οποίο θα δώσουν την εκλογική μάχη.

Όπως αναφέρουν πηγές του themaonline, οι δύο αρχηγοί συμφώνησαν να βρεθούν ξανά πολύ σύντομα. Κανένας από τους δύο δεν θέλει να σκοτώσει το διάλογο μέσα από ατέρμονες συζητήσεις. Τις επόμενες μέρες, Στέφανος Στεφάνου και Νικόλας Παπαδόπουλος θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, για να διερευνήσουν και με αυτούς το ενδεχόμενο συνεργασίας στις προεδρικές του 2023.

Η κατάληξη της προσπάθειας που άρχισε την Τρίτη δεν μπορεί να προβλεφθεί. Εκτιμήσεις στελεχών και από τα δύο κόμματα, που μίλησαν στο themaonline, αναδεικνύουν τη σχέση ειλικρίνειας που κτίστηκε ανάμεσα στους Στεφάνου και Παπαδόπουλο κάτι που τους επιτρέπει να μιλούν με όσο το δυνατόν πιο ανοικτά χαρτιά. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που υπάρχουν στο ΑΚΕΛ για την πρόκριση δικής του υποψηφιότητας και εμφανίζεται έτοιμος να ακούσει αντιπρόταση ονόματος που θα μπορεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους των δύο κομμάτων και ευρύτερα του χώρου της αντιπολίτευσης, με ερείσματα μέχρι το χώρο της Δεξιάς. Η τιμιότητα, η εμπειρία και η ικανότητα, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του υποψηφίου που θα αναζητηθεί, όπως τα περιέγραψε μετά τη συνάντηση ο Νικόλας Παπαδόπουλος, αλλά το θέμα που απασχολεί όλους είναι η διεισδυτικότητα του υποψηφίου προέδρου μέσα στην κοινωνία, αφού μια μεγάλη μερίδα των πολιτών δεν ακολουθεί τις προτάσεις των κομμάτων.

Στη βάση αυτής της δύσκολης εξίσωσης τα δύο κόμματα, με παράλληλη συζήτηση και με άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, θα μπουν στο διάλογο με πιθανά ονόματα υποψηφίων για το χρίσμα. Εκ των πραγμάτων τα δεδομένα δυσκολεύουν γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξουν τον ιδανικό υποψήφιο αλλά να αναζητήσουν κάποιους που κινούνται στη δημόσια σφαίρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top