ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Καταδίκασε μαζί με τον Πρόεδρο του Ισραήλ τον πόλεμο στην Ουκρανία - Τον ενημέρωσε για τα ΜΟΕ περί Κυπριακού

ΠτΔ: Καταδίκασε μαζί με τον Πρόεδρο του Ισραήλ τον πόλεμο στην Ουκρανία - Τον ενημέρωσε για τα ΜΟΕ περί Κυπριακού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Ισραηλινός ομόλογός του Ισαάλ Χέρτσογκ καταδίκασαν τον πόλεμο στην Ουκρανία, σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της συνάντησης που είχαν την Τετάρτη, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Ισραηλινού Προέδρου στην Κύπρο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, οι δύο άνδρες τόνισαν την ανάγκη να εξευρεθεί μια λύση στο Ουκρανικό μέσω του διαλόγου και με διπλωματικά μέσα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και στο ενεργειακό επίπεδο, σημειώνοντας την ανάγκη η ΕΕ να καταστεί αυτάρκης σε θέματα ενέργειας.

Οι συνομιλίες των δύο πλευρών κάλυψαν επίσης τις διμερείς σχέσεις και το Κυπριακό. Σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις και οι δύο τόνισαν την εξαίρετη συνεργασία των δύο χωρών σε πολλούς τομείς, τη σημασία της τριμερούς συνεργασίας με την Ελλάδα και το γεγονός ότι Κύπρος και Ισραήλ είναι πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή.

Σε σχέση με το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Χέρτσογκ για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) και την προσπάθεια να υπάρξει επανέναρξη του διαλόγου, με τον Πρόεδρο του Ισραήλ να εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη της χώρας του, σημειώνοντας ότι στην επίσκεψή του στην Τουρκία θα μεταφέρει το μήνυμα για την ανάγκη του διαλόγου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top