Νέες κυρώσεις προς Ρωσία από ΗΠΑ και Βρετανία - Η βοήθεια που έστειλε η Κύπρος στην Ουκρανία

Νέες κυρώσεις προς Ρωσία από ΗΠΑ και Βρετανία - Η βοήθεια που έστειλε η Κύπρος στην Ουκρανία

Πάνε για τρίτο γύρο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Κιέβου - Μόσχας.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαπραγματεύσεις λαμβάνουν χώρα στο Μπρεστ,της δυτικής Λευκορωσίας, στα σύνορα με την Πολωνία.

O σημερινός δεύτερος γύρος των συνομιλιών για εκεχειρία με τη Ρωσία δεν είχε τα αποτελέσματα που ήλπιζε το Κίεβο, αλλά οι πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων.

Παράλληλα νέες κυρώσεις επέβαλαν ΗΠΑ και Βρετανία.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Πέμπτη νέες κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες. Οι ολιγάρχες, που περιγράφονται ως "κολλητοί του Πούτιν και μέλη των οικογενειών τους" θα αποκοπούν από το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, τα περιουσιακά τους στοιχεία στις ΗΠΑ θα παγώσουν και η περιουσία τους θα αποκλειστεί από τη χρήση, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Λευκού Οίκου.

Το πλήρες πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση ταξιδιών επιβάλλει με άμεση ισχύ η βρετανική κυβέρνηση κατά δύο ακόμα Ρώσων ολιγαρχών «με σημαντικά συμφέροντα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο».

Πρόκειται για τον Αλισέρ Ουσμάνοφ και τον Ιγκόρ Σουβάλοφ, με συνολική περιουσία ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η βοήθεια που έστειλε η Κύπρος στην Ουκρανία

Η Κύπρος έχει προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ:

20 τόνοι τροφίμων & βρεφικές τροφές
2.000 κουβέρτες
20 αντίσκηνα
200 υπνόσακοι
100 βιολογικές τουαλέτες
45.000 μπουκάλια νερό
5.000 μπότες

 

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δεν επηρεάζονται από Δεκαπενταύγουστο οι δράσεις για πυρόπληκτους - Συνεχίζονται εντατικά

Δεν επηρεάζονται από Δεκαπενταύγουστο οι δράσεις για πυρόπληκτους - Συνεχίζονται εντατικά

Οι δράσεις όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών συνεχίζονται κανονικά και την ερχόμενη βδομάδα και δεν θα επηρεαστούν από την αργία του Δεκαπενταυγούστου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Χαράλαμπος Χριστοφίνας, σημειώνοντας ότι όλες οι υπηρεσίες συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό το έργο τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE