ΕΛΛΑΔΑ

Λαγκάρντ: Δεν θα δοθεί επιπλέον χρόνος στην Ελλάδα για καταβολή της πληρωμής

Λαγκάρντ: Δεν θα δοθεί επιπλέον χρόνος στην Ελλάδα για καταβολή της πληρωμής

Δεν δοθεί επιπλέον χρόνος στην Ελλάδα για να αποπληρώσει χρέος που λήγει τέλος του μήνα, προειδοποίησε την Πέμπτη η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, προσερχόμενη στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο.

"Δεν θα υπάρξει περίοδος χάριτος", τόνισε η κ. Λαγκάρντ, ερωτηθείσα για την τεράστια πληρωμή χρέους ύψους 1,6 δισεκατομμυρίου ευρώ, που θα πρέπει να καταβάλει η Ελλάδα στο τέλος Ιουνίου.

“Εάν δεν έχει καταβληθεί (η πληρωμή) μέχρι την 1η Ιουλίου, δεν θα καταβληθεί” μεταγενέστερα, είπε, προσθέτοντας: “Καμία καθυστέρηση (καταβολής της πληρωμής) ένα ή δύο μήνες, όπως έχω ακούσει”. Ο χρόνος λήγει στις 30 Ιουνίου, σημείωσε.

Η άρνηση της κ. Λαγκάρντ να εξετάσει επέκταση της περιόδου καταβολής της πληρωμής αυξάνει την πίεση στην ριζοσπαστική αριστερή Κυβέρνηση στην Ελλάδα καθώς οι πιστωτές της αρνούνται να καταβάλουν την τελευταία δόση από το διεθνές πακέτο διάσωσης της χώρας, το οποίο λήγει επίσης στις 30 Ιουνίου.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε ότι ο δανειστής είναι “πλήρως έτοιμος να συζητήσει" το συνταξιοδοτικό σύστημα, για το οποίο η Ελλάδα έχει θέσει ως κόκκινη γραμμή στο πόλεμο με τους πιστωτές της, που απαιτούν οδυνηρές μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας ότι οι μικρότερες συντάξεις "πρέπει να διατηρηθούν".

Η Ελλάδα έχει ήδη κερδίσει χρόνο με τη συσσώρευση σε μια, των τεσσάρων δόσεων αποπληρωμής χρέους προς το ΔΝΤ, η οποία θα καταβληθεί το αργότερο την τελευταία ημέρα Ιουνίου, με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη χώρα μετά την Ζάμπια στη δεκαετία του 1980, που θα χρησιμοποιήσει μια τέτοια δυνατότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ταξίδια: Αυτά μπορεί να προκύψουν με πτήσεις και αποσκευές – Η αποζημίωση ανά χιλιόμετρα και τα δικαιώματα του καταναλωτή

Μπάνιο στη θάλασσα: Πώς θα επιλέξουμε το κατάλληλο αντηλιακό - Συμβουλές για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

Νοθευμένα ποτά, ουσίες και μύθοι - Η νυχτερινή ζωή της Λευκωσίας μέσα από τα μάτια του ΟΠΕ

Πυρκαγιά στον Άγιο Συλά: Επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση - Ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα

Νίκι Μινάζ: Η συναυλία της στο Άμστερνταμ ακυρώθηκε μετά τη σύλληψή της για ναρκωτικά



ΠτΔ: Εξήρε τον ρόλο ομογενειακών οργανώσεων για αγώνες για Κύπρο

ΠτΔ: Εξήρε τον ρόλο ομογενειακών οργανώσεων για αγώνες για Κύπρο

Τον ρόλο των ομογενειακών οργανώσεων στην υπεράσπιση των εθνικών διεκδικήσεων και στους αγώνες για την Κύπρο και τον Ελληνισμό εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του κατά την τελετή απονομής του Φειδιππίδειου Βραβείου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top