ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ζητά αποφυλάκιση η Σκορδέλη και οι άλλοι τρεις ισοβίτες για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή

Ζητά αποφυλάκιση η Σκορδέλη και οι άλλοι τρεις ισοβίτες για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή

Για τη δολοφονία που συγκλόνισε το Παγκύπριο το 2010 ζητούν να αποφυλακιστούν οι τέσσερις καταδικασθέντες, Έλενα Σκορδέλη, Τάσος Κρασοπούλης, Γρηγόρης Ξενοφώντος και Ανδρέας Γρηγορίου-Κασάπης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Φ», οι τέσσερις τους προχώρησαν σε αίτημα στο Συμβούλιο Αποφυλάκισης Κρατουμένων για αποφυλάκιση τους με όρους, καθώς σύμφωνα με τον Περί Φυλακών Νόμο του 1996 (62(I)/1996) που τροποποιήθηκε το 2018, οι ισοβίτες δικαιούνται να υποβάλουν αίτημα στο Parole Board (Συμβούλιο Αποφυλάκισης) όταν συμπληρώσουν 12 χρόνια μετά την καταδίκη τους.

Μετά τις αιτήσεις το Συμβούλιο με τη σειρά του θα ζητήσει από τις Κεντρικές Φυλακές, το Γραφείο Ευημερίας καθώς και την Αστυνομία, εκθέσεις για τον κάθε κατάδικο ισοβίτη ξεχωριστά, όπου θα αναγράφεται η διαγωγή τους κατά το διάστημα φυλάκισης τους και κατά πόσο αποτελούν κίνδυνο σε περίπτωση αποφυλάκισης τους.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις καταδικάσθηκαν για την εν ψυχρώ δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή (Διευθυντή του συγκροτήματος ΔΙΑ) έξω από την οικία του στην Έγκωμη στις 11 Ιανουαρίου το 2010. Τρία χρόνια μετά 13/06/2013 οι τέσσερις κατηγορούμενοι, με ομόφωνη απόφαση του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φάνος Χατζηγεωργίου, ο οποίος ομολόγησε την ανάμειξή του στο στυγερό έγκλημα, κατονόμασε ως ηθικούς αυτουργούς τα αδέλφια Σκορδέλη και Κρασοπούλη και ως δολοφόνο τον Γρηγόρη Ξενοφώντος, ενώ συνεργάστηκε από την αρχή της υπόθεση με τις ανακριτικές Αρχές και εντάχθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Κίνητρο για τη στυγερή δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή ήταν οι διαφορές των μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα», Έλενας Σκορδέλη και Τάσου Κρασοπούλη με τον Άντη Χατζηκωστή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top