ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Δεν μας τα λέει καλά - Μία πάνω μία κάτω η θερμοκρασία - Παραμένουν ισχυροί οι άνεμοι και το βράδυ

Καιρός: Δεν μας τα λέει καλά - Μία πάνω μία κάτω η θερμοκρασία - Παραμένουν ισχυροί οι άνεμοι και το βράδυ

Βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο την κεντρική Μικρά Ασία, κινείται ανατολικά και εξασθενεί επηρεάζοντας την περιοχή.

Από αύριο Παρασκευή 4/3 αναμένεται ασθενής ψηλή πίεση, αλλά την Κυριακή χαμηλή πίεση, με κέντρο μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, θα επηρεάσει πρόσκαιρα την περιοχή.

Απόψε, αρχικά αναμένονται μεμονωμένες ελαφρές βροχές ή και ασθενής χιονόπτωση, τοπικά στα ορεινά, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά κυματώδης και στα προσήνεμα πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης, για να καταστεί αργότερα κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης στα προσήνεμα και ταραγμένη στα υπήνεμα. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα καταστεί κατά τόπους συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων ελαφρών βροχών ή και ασθενούς χιονόπτωσης, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά το απόγευμα, στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά το πρωί, στα δυτικά και στα βόρεια, ταραγμένη και αρχικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το βράδυ, παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές ή και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Τοπικά, στα ορεινά και στα ημιορεινά, θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες ελαφρές βροχές, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σημειωθεί παροδική ελαφρά χιονόπτωση, το μεσημέρι και το απόγευμα. Αργά το βράδυ αναμένεται σκόνη, κυρίως στη μέση ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές. Το πρωί αναμένονται παροδικά πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί ανατολικοί άνεμοι, σε προσήνεμες περιοχές. Στη μέση, κυρίως, ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, ή οποία υποχωρεί σταδιακά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων ελαφρών βροχών, από το μεσημέρι και μετά. Στην ατμόσφαιρα ενδέχεται να παρατηρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top