Ζελένσκι: Θέλει να μιλήσει απευθείας με τον Πούτιν - «Δεν δαγκώνω, τι φοβάσαι;»

Ζελένσκι: Θέλει να μιλήσει απευθείας με τον Πούτιν - «Δεν δαγκώνω, τι φοβάσαι;»

Να μιλήσει απευθείας με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε σήμερα, Πέμπτη 3/3, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

«Πρέπει να μιλήσω με τον Πούτιν γιατί μόνο έτσι θα σταματήσει αυτός ο πόλεμος» δήλωσε ο Ζελένσκι σύμφωνα με το Sky News, ενώ συμπλήρωσε πως είναι «ανοιχτός» και «έτοιμος να μιλήσει για όλα τα θέματα» ρώσο ομόλογό του.

«Κάθισε μαζί μου για διαπραγματεύσεις, αλλά όχι στα 30 μέτρα» είπε, προφανώς αναφερόμενος στη συνάντηση του προέδρου Μακρόν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν δαγκώνω, τι φοβάσαι;» με τόνο ειρωνείας ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και κατέληξε πως «κάθε λέξη είναι σημαντικότερη από σφαίρα».

Όλα αυτά, τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών, με σκοπό την κατάπαυση πυρών, μετά από οκτώ ημέρες πολέμου.

«Δεν φοβάμαι να πεθάνω για την ελευθερία των παιδιών μου»
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του, το οποίο μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNN, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε πως αν ο πόλεμος συνεχιστεί «τότε αυτός ο κόσμος θα φτάσει στο τέλος του».

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως «υπερασπιζόμαστε τη χώρα και τον λαό μας» ενώ κατέστησε σαφές πως «όταν σου δίνει κάποιος τελεσίγραφο ότι πρέπει να παραδώσεις τα όπλα και να εγκαταλείψεις τη χώρα, αυτό ποτέ δεν θα το κάνω».

«Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να προασπίσουμε τη χώρα μας, αυτό είναι το καθήκον μας, αφορά την επιβίωσή μας. Αυτό είναι το διακύβευμα, η επιβίωσή μας» τόνισε.

«Δεν φοβάμαι να πεθάνω για την ελευθερία των παιδιών μου» είπε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE