ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικό Συμβούλιο: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε για ΜΟΕ - Συζήτησαν Ουκρανικό και οικονομία

Εθνικό Συμβούλιο: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε για ΜΟΕ - Συζήτησαν Ουκρανικό και οικονομία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε απόψε (3/3) στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος είπε ότι «ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνέδρια του Εθνικού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, η οποία διεξήχθη σε κλίμα ενότητας, όπως επιβάλουν οι στιγμές, συζητήθηκαν οι εξελίξεις που προκύπτουν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τόσο η πολιτική πτυχή και οι ενδεχόμενες γεωπολιτικές εξελίξεις όσο και η οικονομική πτυχή και οι αναμενόμενες επιπτώσεις στην Κυπριακή οικονομία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις προτάσεις της πλευράς μας όσον αφορά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αλλά και για τις επαφές που είχε τόσο ο ίδιος όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών για την προώθηση των εν λόγω προτάσεων.

Στόχος των προτάσεων παραμένει, πέραν από τα αμοιβαία οφέλη για τις δυο πλευρές, η δημιουργία προϋποθέσεων για την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας με στόχο την επίλυση του κυπριακού προβλήματος στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

Οι πολιτικοί αρχηγοί εξέφρασαν απόψεις, επιφυλάξεις και υπέβαλαν εισηγήσεις.

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις όσον αφορά το Ουκρανικό, με στόχο την σωστή αξιολόγησή των δεδομένων ώστε να λαμβάνονται εγκαίρως τα οποία προληπτικά ή αλλά μέτρα κρίνoνται σκόπιμα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top