ΔΙΕΘΝΗ

Παιδιά μεταφέρθηκαν στο υπόγειο νοσοκομείου καθώς οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται στο Κίεβο

 Παιδιά μεταφέρθηκαν στο υπόγειο νοσοκομείου καθώς οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται στο Κίεβο

Καθώς η ρωσική επίθεση στο Κίεβο εντείνεται, οι πιο ευάλωτοι κάτοικοι της πόλης δεν μπορούν να φύγουν.

Για το μεγαλύτερο νοσοκομείο Παίδων της ουκρανικής πρωτεύουσας, το κλείσιμο του δεν είναι επιλογή, ακόμη και με τον ήχο σφοδρών μαχών και βομβαρδισμών από έξω.

Τα παιδιά που είναι πολύ άρρωστα για να μεταφερθούν, οδηγήθηκαν στο υπόγειο, σε περίπτωση που ξαναρχίσουν οι βομβαρδισμοί. Υπάρχουν περίπου μικροί 10 ασθενείς που νοσηλεύονται σε υπόγειο διάδρομο, με το προσωπικό να είναι υπό κατάρρευση.

Μία από τις ασθενείς είναι η 3 μηνών Μιλένα, η οποία έχει όγκο στον εγκέφαλο. Η μητέρα της, Σόνια, είπε στο CNNi ότι κοιμάται στο πάτωμα, δίπλα στο βρέφος τις τελευταίες επτά νύχτες.

«Πρέπει να μείνουμε στο υπόγειο και δεν ξέρουμε πόσο καιρό», είπε. «Είμαι μόνη εδώ στο νοσοκομείο και ο άντρας μου είναι στο σπίτι με το άλλο μου παιδί».

Από το άγχος της, η μητέρα δεν έχει πλέον γάλα για να θηλάσει και χρησιμοποιεί σκόνη για να ταΐσει την κόρη της.

Ωστόσο και οι πόροι είναι περιορισμένοι ενώ στα νοσοκομεία οδηγούνται και τραυματίες από τον πόλεμο. Σαν αποτέλεσμα, οι γονείς έχουν παρέμβει για να βοηθήσουν στη φροντίδα άλλων παιδιών στο υπόγειο.

Όταν το CNNi επισκέφτηκε το νοσοκομείο, ένα 11χρονο αγόρι πρέπει να αφαιρέσει τα ράμματά του — αλλά ο κίνδυνος μόλυνσης είναι πολύ υψηλός.

Για πολλές οικογένειες, η μόνη ελπίδα είναι η εκκένωση. Την Πέμπτη, αντιπροσωπείες της Ουκρανίας και της Ρωσίας συναντήθηκαν στη Λευκορωσία για έναν ακόμη γύρο συνομιλιών, όπου συμφώνησαν να παράσχουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους για τους αμάχους και μια πιθανή προσωρινή κατάπαυση του πυρός σε περιοχές όπου γίνεται εκκένωση.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top