Κορυφαίος στρατηγός του Πούτιν σκοτώθηκε στις μάχες στο αεροδρόμιο Γκοστομέλ

Κορυφαίος στρατηγός του Πούτιν σκοτώθηκε στις μάχες στο αεροδρόμιο Γκοστομέλ

Νεκρός έπεσε τις προηγούμενες ημέρες ένας από τους κορυφαίους στρατηγούς του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος συμμετείχε στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» κατά της Ουκρανίας, καθώς φέρεται να πυροβολήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή. 

Συγκεκριμένα, ο υποστράτηγος Αντρέι Σουχοβέτσκι, επικεφαλής της 7ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας της Ρωσίας έχασε τη ζωή του, στις μάχες που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Γκοστομέλ, περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο.

Ουκρανοί στρατιώτες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια αεροπορική επίθεση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων Spetsnaz και η απώλεια του Σουχοβέτσκι θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι ρωσικές δυνάμεις απέτυχαν να καταλάβουν το αεροδρόμιο καθώς και γιατί η εισβολή στο Κίεβο επιβραδύνθηκε.

 
Ο Σουχοβέτσκι είναι ο κορυφαίος αξιωματικός που σκοτώθηκε στην Ουκρανία, από την ημέρα που ο Πούτιν εξαπέλυσε την επίθεσή του, στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι «ένας στρατηγός πέθανε», καθώς το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πριν δυο ημέρες πως 498 Ρώσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στις σύγκρουσεις και περισσότεροι από 1.500 τραυματίστηκαν.
 
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το πρώτο μήνυμα του Ζελένσκι από την Ουάσινγκτον: Είμαι ευγνώμων στον Τραμπ, ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει γρήγορα

Το πρώτο μήνυμα του Ζελένσκι από την Ουάσινγκτον: Είμαι ευγνώμων στον Τραμπ, ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει γρήγορα

Στον Λευκό Οίκο στρέφονται τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας, όπου τη Δευτέρα ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υποδεχθεί τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τους Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ για μια κρίσιμη συνάντηση με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

BEST OF TOTHEMAONLINE