Αυτός είναι ο πιο συχνά σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός – Τα εμβόλια που προστατεύουν

Αυτός είναι ο πιο συχνά σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός – Τα εμβόλια που προστατεύουν

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για τον HPV που είναι η 4η Μαρτίου, ρίχνουμε φως στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (Ηuman Papilloma Virus – HPV) τον πιο συχνά σεξουαλικώς μεταδιδόμενο ιό – από τον οποίο υπολογίζεται ότι 90% των σεξουαλικά ενεργών ανδρών και γυναικών θα μολυνθούν κάποια στιγμή της ζωής τους.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον ιό HPV ως κονδυλώματα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ομάδα πολλών ιών που προκαλούν από τις γνωστές και ακίνδυνες μυρμηγκιές (μικρές προεξοχές του δέρματος πολλαπλών μεγεθών) στα πέλματα και τα χέρια, έως τα κονδυλώματα στα γεννητικά όργανα. Οι ιοί HPV είναι μια ομάδα ιών με περισσότερους από 150 υποτύπους, που μεταδίδονται εύκολα μέσω δερματικής επαφής.

Πηγή: ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Chevron ο ΠτΔ - Έρχονται αποφάσεις για την ενέργεια από το Υπουργικό

Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Chevron ο ΠτΔ - Έρχονται αποφάσεις για την ενέργεια από το Υπουργικό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία της εταιρείας Chevron με επικεφαλής τον κ. Χαβιέ Λα Ρόσα.

BEST OF TOTHEMAONLINE