Αυτός είναι ο πιο συχνά σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός – Τα εμβόλια που προστατεύουν

Αυτός είναι ο πιο συχνά σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός – Τα εμβόλια που προστατεύουν

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για τον HPV που είναι η 4η Μαρτίου, ρίχνουμε φως στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (Ηuman Papilloma Virus – HPV) τον πιο συχνά σεξουαλικώς μεταδιδόμενο ιό – από τον οποίο υπολογίζεται ότι 90% των σεξουαλικά ενεργών ανδρών και γυναικών θα μολυνθούν κάποια στιγμή της ζωής τους.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον ιό HPV ως κονδυλώματα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ομάδα πολλών ιών που προκαλούν από τις γνωστές και ακίνδυνες μυρμηγκιές (μικρές προεξοχές του δέρματος πολλαπλών μεγεθών) στα πέλματα και τα χέρια, έως τα κονδυλώματα στα γεννητικά όργανα. Οι ιοί HPV είναι μια ομάδα ιών με περισσότερους από 150 υποτύπους, που μεταδίδονται εύκολα μέσω δερματικής επαφής.

Πηγή: ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Δεν προκύπτει ότι το βίντεο της γνωστής υπόθεσης «Video Gate» αποτελεί υβριδική επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της εταιρείας Black Cube, Αντώνης Δημητρίου. Όπως σημείωσε, η εταιρεία είχε θέσει εξ αρχής ως προϋπόθεση για να συνδράμει στις έρευνες, να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του φυσικού ή νομικού προσώπου που την είχε εργοδοτήσει για την παραγωγή του βίντεο.