ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναχώρησε για Ρωσία η πτήση της «Aeroflot» που έλαβε ειδική άδεια για επαναπατρισμό Ρωσσόφωνων

Αναχώρησε για Ρωσία η πτήση της «Aeroflot» που έλαβε ειδική άδεια για επαναπατρισμό Ρωσσόφωνων

Η πρώτη ανθρωπιστική πτήση προς τη Ρωσία, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (4/3) το απόγευμα από το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σύμφωνα με την Hermes Airports, η ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο διευθέτησε την άφιξη αεροσκάφους της Αεροφλότ από τη Μόσχα, προκειμένου να παραλάβει Ρώσους υπηκόους, οι οποίοι επιθυμούσαν να επιστρέψουν στη χώρα τους μετά τα δραματικά γεγονότα στην Ουκρανία. Ως εκ τούτου, το αεροπλάνο της Αεροφλότ (έφθασε άδειο στην Κύπρο) προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 2μ.μ. και αναχώρησε λίγο μετά τις 4μ.μ., μεταφέροντας στη ρωσική πρωτεύουσα 400 Ρωσσόφωνους επιβάτες.

Η εκπρόσωπος της Hermes, Χρύστα Ντζάνη, δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι για την ώρα δεν υπάρχει προγραμματισμένη άλλη ανθρωπιστική πτήση από τη Ρωσία στην Κύπρο για μεταφορά Ρώσων υπηκόων πίσω στη χώρα τους. Λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα στην Ουκρανία, τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου είναι αυξημένα. Από την περασμένη Δευτέρα (28/2) μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή (6/3) ήταν προγραμματισμένες στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου συνολικά 21 πτήσεις από διάφορα αεροδρόμια της Ρωσίας, οι οποίες πλέον έχουν ακυρωθεί μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία εξαιτίας του πολέμου.

Οι πτήσεις αυτές θα πραγματοποιούνταν από διάφορες αεροπορικές εταιρείες (όχι μόνο από την Αεροφλότ). Για την ερχόμενη εβδομάδα, δηλαδή από τις 7-13 Μαρτίου, ήταν προγραμματισμένος περίπου ο ίδιος αριθμός πτήσεων από τη Ρωσία προς τα δύο αεροδρόμια της Κύπρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top