ΔΙΕΘΝΗ

Η δραματική εκκένωση του Ιρπίν σε εικόνες - «Οι άνθρωποι δεν μπορούν να συλλάβουν την ιδέα ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη ζωή τους»

Η δραματική εκκένωση του Ιρπίν σε εικόνες - «Οι άνθρωποι δεν μπορούν να συλλάβουν την ιδέα ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη ζωή τους»

Το Ιρπίν είναι μια μικρή πόλη λίγο έξω από το Κίεβο. Επί επτά συνεχείς ημέρες, η πόλη βομβαρδίστηκε ανηλεώς από τις ρωσικές δυνάμεις, καθώς σφίγγει ο κλοιός για την ουκρανική πρωτεύουσα.

Οι κάτοικοι προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πόλη, αναζητώντας ασφάλεια. Πολλοί στριμώχτηκαν στα τρένα την Παρασκευή, ενώ η επιχείρηση συνεχίστηκε και το Σάββατο οδικώς.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός είναι συγκλονιστικές, καθώς οι άμαχοι κρύβονται για ασφάλεια κάτω από μια γέφυρα του ομώνυμου ποταμού ή προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στα χαλάσματα προκειμένου να ξεφύγουν από τον εφιάλτη.

Πολλοί από τους κατοίκους είναι ηλικιωμένοι και εξουθενωμένοι, όπως περιγράφει η ανταποκρίτρια του CNNi Κλαρίσα Γουάρντ, σε ένα βίντεο που καταγράφει τις δραματικές στιγμές της εκκένωσης του Ιρπίν.

Η γέφυρα καταστράφηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα να κινηθούν προς στο κέντρο του Κιέβου, ανέφερε η ανταποκρίτρια του CNNi.

«Βλέπουμε πολλούς ανθρώπους που είναι ξεκάθαρα και εμφανώς ταραγμένοι, φοβισμένοι καθώς έχουν παγιδευτεί μεταξύ σφοδρών βομβαρδισμών για ημέρες και μόλις τώρα αρχίζουν να βγαίνουν έξω».

«Πολλοί άνθρωποι δεν εγκαταλείπουν ακόμη τα σπίτια τους. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να συλλάβουν την ιδέα ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη ζωή τους, τις οικογένειές τους, τα σπίτια τους, τα κατοικίδια ζώα τους, όλα για όσα έχουν δουλέψει τόσο σκληρά. Χρειάζονται πολλά για να είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Αυτοί οι άνθρωποι βομβαρδίζονται για επτά συνεχόμενες ημέρες και τώρα μόλις εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Και τα εγκαταλείπουν απρόθυμα, γνωρίζοντας ότι μπορεί να μην καταφέρουν να επιστρέψουν» μετέδωσε η Κλαρίσα Γουάρντ.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top