ΔΙΕΘΝΗ

Οργισμένες Ρωσίδες μητέρες κατά Πούτιν: «Χρησιμοποιείτε τους γιους μας ως τροφή για τα κανόνια»

Οργισμένες Ρωσίδες μητέρες κατά Πούτιν: «Χρησιμοποιείτε τους γιους μας ως τροφή για τα κανόνια»

Περιφερειακός κυβερνήτης παραδέχτηκε ότι κάποιοι Ρώσοι στρατιώτες «χρησιμοποιήθηκαν» στον πολέμο στην Ουκρανία. «Χρησιμοποιείτε τους γιους μας ως τροφή για τα κανόνια».

 

Με αυτή τη φράση Ρωσίδες μητέρες ξεσπούν εναντίον του κυνερνήτη του Kuzbass Σεργκέι Τσιλέφ, όταν ο ίδιος παραδέχεται ότι κάποιοι από τους γιους των γυναικών πήγαν στον πόλεμο «απροετοίμαστοι».

«Μας έχετε εξαπατήσει», φωνάζουν οργισμένες κατηγορώντας ευθέως τον Ρώσο πρόεδρο Βαλντιμίρ Πούτιν ότι έστειλε τα παιδιά τους στην πρώτη γραμμή, γνωρίζοντας ότι θα πεθάνουν.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο περιφερειακός κυβερνήτης είπε κατά τη διάρκεια μίας συνάντησης με τις μητέρες των στρατιωτών ότι οι νεαροί τους γιοι «χρησιμοποιήθηκαν» στον πολέμο στην Ουκρανία. Έπειτα από κάποια δευτερόπλεπτα σιωπής, οι γυναίκες άρχισαν να του φωνάζουν: «Χρησιμοποιήθηκαν;! Χρησιμοποίησατε τα παιδιά μας;!». Ο Τσιλέφ φανερά αμήχανος προσπάθησε να καλύψει τα όσα είπε, λέγοντας «δεν μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα ή να επικρίνετε μια συνεχιζόμενη «στρατιωτική επιχείρηση»», αλλά οι μητέρες συνέχιζαν να φωνάζουν, λέγοντας του ότι «Χρησιμοποιείτε τους γιους μας ως τροφή για κανόνια».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top