Κέρδος με τη σέσουλα για τα γραφεία κηδειών – «Εκμεταλλεύονται την κατάσταση…χρεώνουν όσα θέλουν»

Κέρδος με τη σέσουλα για τα γραφεία κηδειών – «Εκμεταλλεύονται την κατάσταση…χρεώνουν όσα θέλουν»

Κέρδος ύψους €81.563.300 «άγγιξαν» τα γραφεία κηδειών στην Κύπρο την τελευταία δεκαετία που μας πέρασε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πολίτης", επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, από το 2010 μέχρι το 2020 δείχνουν ότι καταγράφηκαν συνολικά 62.741 θάνατοι. Το μέσο κόστος μιας κηδείας στον τόπο μας, με τα απολύτως απαραίτητα, ανέρχεται στα €1.300 περίπου, όπως δήλωσαν στον «Πολίτη» ιδιοκτήτες γραφείων κηδειών. Συνεπώς, ο συνολικός τζίρος των γραφείων κηδειών για τη δεκαετία που μας πέρασε ανέρχεται στα €81.563.300.

Το ποσό αυτό αυξάνεται κατακόρυφα εάν προστεθούν τα έσοδα από τα μνημεία και από τα φωτοκεραμικά, όπου εκτυπώνονται φωτογραφίες των νεκρών σε πορσελάνη και γρανίτη, σε ποικίλα σχέδια και μεγέθη.

"Αν το Τμήμα Φορολογίας αφαιρέσει τον τζίρο των 16 νόμιμων γραφείων κηδειών, τότε, θα διαπιστώσει τα αδήλωτα έσοδα από τα παράνομα γραφεία κηδειών", αναφέρει ο "Πολίτης"

Όσο αφορά τις χρεώσεις, η πρόεδρος του Συλλόγου Λειτουργών Κηδειών και Ταριχευτών, Μάρω Μελά, δήλωσε στην εφημερίδα "Πολίτης" ότι τα γραφεία κηδειών οργανώνουν την κάθε κηδεία με γνώμονα τις προτιμήσεις και την οικονομική δυνατότητα των συγγενών του θανόντα ή της θανούσας. «Οι τιμές για ένα φέρετρο ξεκινούν από €550. Ωστόσο, ένας παράνομος μπορεί να χρεώσει το ίδιο φέρετρο €600 ή και €700», κατήγγειλε.

"Οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση στην οποίαν βρίσκονται οι συγγενείς των νεκρών και χρεώνουν όσα θέλουν", είπε συγκεκριμένα.

Ωστόσο, παρόλο που ασκούνται στους παράνομους ποινικές διώξεις, αυτό δεν φαίνεται να τους πτοεί αφού εκτός του ότι συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, διαφημίζουν κιόλας τις υπηρεσίες τους ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κατάσταση αυτή εξακολουθεί να υφίσταται διότι οι αδήλωτοι, όπως αναφέρει ο «Πολίτης» θεωρούν πως θα τη γλυτώσουν με ένα χρηματικό πρόστιμο, το οποίο μπορούν να καλύψουν άνετα με μία μόνο κηδεία.

Σύμφωνα με τον σύνδεσμο αδειούχων Ιδιοκτητών γραφείων κηδειών, τα παράνομα γραφεία χρεώνουν τους συγγενείς των αποθανόντων και ΦΠΑ για τις υπηρεσίες τους, ενώ στάλθηκε και επιστολή στον γενικό εισαγγελέα, με την οποία ο σύνδεσμος, τον καλεί να παρέμβει προκειμένου να ανασταλεί η λειτουργία των παράνομων γραφείων κηδειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ με τον θάνατο καθηγήτριας στην Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκεφαλικό μετά από bullying - «Της πετούσαν μπουκάλια και βιβλία»
Οικογενειακή τραγωδία: Μητέρα σκότωσε τα δύο παιδιά της ενώ ο σύζυγός της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια Αμερική
Νέο ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται - Δείτε σε ποια περιοχή και πότε - Φωτογραφίες
VIDEO: Σειρήνες στη Βάση Ακρωτηρίου - Βρετανίδα σύζυγος στρατιωτικού αφηγείται τη δραματική νύχτα με τις κόρες της - «Κάναμε φωλιά...»
Όξφορντ: Πένθος για 15χρονη αθλήτρια - Άφησε την τελευταία της πνοή κατά την διάρκεια αγώνα
Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων σε αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής - Όλες οι πληροφορίες
Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο Ανώτερου Υπαστυνόμου - Η παράκληση της οικογένειας για την κηδεία - Δείτε φωτογραφία του

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων και το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones. Στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο, βρέθηκαν οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE