ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβγάδες σε σχόλεια της Κύπρου μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών μαθητών - Τι λένε οι γονείς τους

Καβγάδες σε σχόλεια της Κύπρου μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών μαθητών - Τι λένε οι γονείς τους

Καθώς η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μαίνεται, ταυτόχρονα ενα φαινόμενο "διαχωρισμού" και "διενέξεων" έχει ξεκινήσει σε αίθουσες διδασκαλίας και παιδικές χαρές στην Κύπρο, μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών μαθητών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα προβλήματα φάνηκαν να δημιουργούνται στα σχολεία σε πολλές πόλεις, αλλά ιδιαίτερα στη Λεμεσό όπου Ρώσοι μαθητές και Ουκρανοί μαθητές έρχονται σε αντιπαραθέσεις.

Η Βερόνικα, μια 17χρονη Ουκρανή μαθήτρια που φοιτά σε ιδιωτικό σχολείο, είπε ότι είχαν ξεσπάσει λεκτικοί καβγάδες μεταξύ συμπολιτών τους και Ρώσους συνομηλίκους τους.

«Οι Ρώσοι συμμαθητές μου ανησυχούν... γιατί ξέρουν ότι ο ρωσικός στρατός τραυματίζεται από τον ουκρανικό στρατό», είπε.

"Υπάρχουν κάποιες συγκρούσεις. Αυτοί νοιάζονται για τους δικούς τους ανθρώπους και εμείς νοιαζόμαστε για τους δικούς μας."

Σε άλλο σχολείο στη Λεμεσό, το προσωπικό έστειλε ένα email καλώντας τους γονείς να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τις απόψεις τους για τη σύγκρουση.

«Όπως είναι η ανθρώπινη φύση, τα παιδιά μοιράζονται τις απόψεις των γονιών τους μεταξύ τους», έγραψε ο Κώστας Κωνσταντινίδης, γενικός συντονιστής στο σχολείο Lighthouse.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Κωνσταντινίδης είπε «αναπόφευκτα θα υπάρξουν κάποιες συγκρούσεις μεταξύ μαθητών σε όλα τα επίπεδα, όλων των ηλικιών.

 

 

Απο την άλλη η Όλγα, μια Ρωσίδα από την Ουκρανία που ζει στη Λεμεσό για χρόνια, είπε ότι είχαν ξεσπάσει καβγάδες μεταξύ παιδιών.

Στη Λάρνακα, η 16χρονη Ουκρανή Βαλέρια έχει μείνει στο σπίτι για μέρες. «Δεν μπορώ να πάω ούτε στο σχολείο γιατί όλοι μιλούν για αυτό», είπε.

Ενώ έχει διατηρήσει φιλίες χωρίς συγκρούσεις με Ρώσους συμμαθητές (και ο δάσκαλός της την υποστήριξε) είπε ότι άλλοι την έχουν ανοιχτά ανταγωνισμό.

Κάποιοι Κύπριοι δάσκαλοι της είχαν πει ότι άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας του «προέδρου στην Ουκρανία», είπε.

Μια Ρωσίδα μητέρα, η Ksenia Kogan, είπε ότι ακόμη και πριν ξεσπάσει η σύγκρουση, οι εντάσεις ήταν υψηλές σε ένα ιδιωτικό σχολείο που φοιτούσε ο γιος της στην πρωτεύουσα Λευκωσία – ιδιαίτερα μεταξύ Ουκρανών μαθητών με αντίθετες απόψεις για τον ρόλο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ήταν πάντα ένα πρόβλημα... υπήρχαν εντάσεις, πάντα, μεταξύ της φιλορωσικής πλευράς» και των αντιπάλων τους, είπε.

Πολλοί γονείς, Ρώσοι και Ουκρανοί, ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να σταματήσουν τη σύγκρουση από το να διαρρήξει τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

"Δεν κατηγορώ ούτε μισώ τους Ρώσους για αυτό που συμβαίνει!" Η Ουκρανή μητέρα Anna Forostyanaya έγραψε σε άλλες μητέρες σε μια ομάδα WhatsApp.

«Είπα στα παιδιά μου ότι όλα είναι θέμα πολιτικής και δεν έχουν καμία σχέση με τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Ωστόσο, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι φοβάται ότι «οι σχέσεις δεν θα είναι ποτέ ίδιες».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Χαλασμός Κυρίου στη Λεμεσό: Έντονα καιρικά φαινόμενα και κίτρινη προειδοποίηση - Δείτε βίντεο

• Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε με drones κατά αεροπορικής βάσης του Ισραήλ

• Κοντά σε συμφωνία με Ζοσέ Ντομίνγκες! Περιμένουν τον... πρόεδρο

• Έντονη βροχόπτωση στο στάδιο «Αλφαμέγα» λίγο πριν το ΑΠΟΛΛΩΝ- ΑΠΟΕΛ

• Βάζει τα γιορτινά της η Κύπρος - Άρχισαν οι προετοιμασίες για τα χριστουγεννιάτικα χωριά - Φωτογραφίες

• Απαγόρευση κινητών στα σχολεία: Πως θα επηρεάσει την ψυχολογία των μαθητών – Αρμόδιος ψυχολόγος του ΥΠΑΝ στο «Τ»



Εξελίξεις πολύ σύντομα στις σχέσεις με ΗΠΑ προανήγγειλε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Εξελίξεις πολύ σύντομα στις σχέσεις με ΗΠΑ προανήγγειλε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Εξελίξεις και μάλιστα «πολύ σύντομα» στις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις Ηνωμένες Πολιτείας Αμερικής, προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξή του στην ελληνική εφημερίδα «Τα Νέα» στον απόηχο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top