ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΤΚ: Κανένας κίνδυνος αναφορικά με τις ελληνικές θυγατρικές τράπεζες στην Κύπρο

ΚΤΚ: Κανένας κίνδυνος αναφορικά με τις ελληνικές θυγατρικές τράπεζες στην Κύπρο

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις ελληνικές θυγατρικές τράπεζες στην Κύπρο λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στην Ελλάδα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ανώτερος αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ), προσθέτοντας ότι η ΚΤΚ εδώ και καιρό παρακολουθεί την κατάσταση καθημερινά.

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος με τις τράπεζες ελληνικών συμφερόντων, οι οποίες είναι τράπεζες αδειοδοτημένες στην Κύπρο», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο αξιωματούχος, ερωτηθείς για τα μέτρα που λαμβάνονται από την ΚΤΚ λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζοντας πως η ΚΤΚ άρχισε τις ενέργειές της από τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ίδιος ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση».

Όπως είπε, οι τράπεζες έχουν μειώσει την όποια έκθεση τους στην Ελλάδα και δεν έχουν πλέον σημαντικά ανοίγματα.

«Δεν παρατηρείται καμία σημαντική εκροή καταθέσεων και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Σημείωσε παράλληλα ότι η ΚΤΚ έχει καταρτίσει και έκτακτους σχεδιασμούς σε περίπτωση δυσμενέστερων εξελίξεων στην Ελλάδα.

Στην Κύπρο λειτουργούν τέσσερις θυγατρικές ελληνικές τράπεζες, με το συνδυασμένο μερίδιο που κατέχουν να ξεπερνά το 10%. Πρόκειται για την Alpha Bank Cyprus, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου), η Eurobank Cyprus Ltd και η Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου).

Εξάλλου, σε δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι οι θυγατρικές ελληνικές τράπεζες είναι στην ουσία κυπριακές «με τα δικά τους κεφάλαια και με επαρκή ρευστότητα, χωρίς κανένα άνοιγμα στην Ελλάδα».

«Το ότι είναι ελληνικής ιδιοκτησίας δεν διαφοροποιεί τα δεδομένα», είπε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα riknews.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Άφαντος παραμένει ο ισοβίτης - Ελεύθερος ο ένας από τους συλληφθέντες

• Οι χώρες στην ΕΕ με τα πιο υγιή χρόνια ζωής - Ποια η θέση της Κύπρου

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Το Ισραήλ αποκλείει τον Λίβανο από αέρα και θάλασσα, χτυπά κτίρια στη Βηρυτό - Χωρίς τηλεπικοινωνίες η Χεζμπολάχ - Βίντεο και φωτογραφίες

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  



ΠτΔ στη Νέα Υόρκη: «Πρέπει να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επανενώσουμε τον τόπο μας»

ΠτΔ στη Νέα Υόρκη: «Πρέπει να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επανενώσουμε τον τόπο μας»

Στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στον στρατηγικό γεωπολιτικό ρόλο της Κύπρου στην περιοχή, στις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ και τον Στρατηγικό Διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και στη στενή συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Διασπορά, αναφέρθηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, στη Νέα Υόρκη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top