Αυξημένες οι εγγραφές ισραηλινών εταιρειών στα κατεχόμενα

Αυξημένες οι εγγραφές ισραηλινών εταιρειών στα κατεχόμενα

Το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου «περνάει βήμα με βήμα κάτω από την κατοχή των Ισραηλινών» σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της «Αβρούπα», που επικαλείται στοιχεία δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδα «Μιλλί» για τις εγγραφές ισραηλινών εταιρειών στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, το δημοσίευμα αναφέρει ότι Ισραηλινοί επιχειρηματίες αγόρασαν μέχρι τώρα 26.000 στρέμματα γης στα κατεχόμενα και ότι σχεδόν 2.000 εταιρείες στα κατεχόμενα έχουν ισραηλινούς μετόχους.

Ισραηλινοί αγόρασαν πρόσφατα 5.000 στρέμματα στο χωριό Καζιβερά ως επένδυση στον «τουρισμό υγείας» και 2.000 στρέμματα στη Λεύκα, όπως προστίθεται.

Η τουρκική Μιλλί υποστηρίζει ότι η «θυγατέρα πατρίδα», όπως χαρακτηρίζει το ψευδοκράτος, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μετατραπεί σε «ένα κομμάτι του Μεγάλου Ισραήλ» και καλεί το ΑΚΡ να «εμποδίσει την κατοχή της Κύπρου».

Αναφέρει επίσης ότι ανάμεσα στους στόχους των Ισραηλινών στα κατεχόμενα βρίσκονται τα χωριά Περιστερωνάρι, Αμπελικού και Καλό Χωριό Λεύκας.

Η «Αβρούπα» σημειώνει ότι η «Μιλλί» ανήκει στα ΜΜΕ που υποστηρίζουν τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΛΜΑ: Συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Βουλής- Σκέψεις για πρόσωπο κοινής αποδοχής

ΑΛΜΑ: Συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Βουλής- Σκέψεις για πρόσωπο κοινής αποδοχής

Η Εκτελεστική Γραμματεία του κινήματος ΑΛΜΑ, η οποία συνήλθε το απόγευμα της Τετάρτης, αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ, για το θέμα της Προεδρίας της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE