ΔΙΕΘΝΗ

Άλλη μια νύχτα βομβαρδισμών - Σειρήνες ηχούν στο Κίεβο

Άλλη μια νύχτα βομβαρδισμών - Σειρήνες ηχούν στο Κίεβο

Για 14η μέρα ζει τον εφιάλτη του πολέμου η Ουκρανία, ενώ αναμένεται ο τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.

Πυκνά σύννεφα καπνού έχουν καλύψει σειρά ουκρανικών πόλεων, ενώ τα αισθήματα τρόμου επισκιάζουν την πραγματικότητα μιας χώρας που βρίσκεται υπό την ομηρία της σύρραξης. Μετά την κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, για το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να απομακρυνθεί άμαχος πληθυσμός από την Ουκρανία, τα αεροπορικά πυρά έχουν αρχίσει να πέφτουν, με ανησυχητική ένταση, πλήττοντας περιοχές.

Μουδιασμένος είναι ο πλανήτης μετά την αεροπορική επίθεση στη Μαριούπολη όπου χτυπήθηκε πλήθος κτιριακών εγκαταστάσεων ανάμεσα στα οποία και παιδιατρικό νοσοκομείο. Από την έναρξη της εισβολής υπολογίζεται ότι περί τους 1.300 πολίτες έχουν σκοτωθεί στην περιοχή.

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε βάρος των Ουκρανών συνεχίζονται, με τα πυρά να ηχούν, το βράδυ της Τετάρτης, στην πόλη Ζιτομίρ, στη βορειοδυτική Ουκρανία.

Τις πληγές του μετρά το Χάρκοβο όπου κτίρια έχουν καταστραφεί και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ανασυνταχθεί, ενώ οι σειρήνες έχουν αρχίσει να ηχούν στο Κίεβο καθώς αναμένεται ακόμη μια νύχτα τρόμου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ζητά από τη Δύση να ισχυροποιήσει τις κυρώσεις, τη στιγμή που οι ΗΠΑ - δια στόματος του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Άντονι Μπλίνκεν - εκτιμούν ότι η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση θα αποτύχει.

Αξιωματούχοι της Δύσης λένε πως φοβούνται χρήση χημικών όπλων από τον Πούτιν στο Κίεβο

Σε συναγερμό τίθεται εκ νέου η παγκόσμια κοινότητα για την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς, αυτή τη φορά, δυτικοί αξιωματούχοι «διαρρέουν» πως φοβούνται χρήση χημικών από τους Ρώσους στο Κίεβο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top