Στο Παρίσι μεταβαίνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Στο Παρίσι μεταβαίνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Στις εργασίες της Άτυπης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν στις Βερσαλίες, στις 10 και 11 Μαρτίου, θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος μεταβαίνει την Τετάρτη στο Παρίσι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, κατά την πρώτη μέρα της Ολομέλειας της Συνόδου θα συζητηθούν τα ζητήματα της Στρατηγικής Αυτονομίας ΕΕ στις θεματικές της Άμυνας, καθώς και της Ενέργειας, υπό το νέο περιβάλλον ασφαλείας, δεδομένου του εν εξελίξει πολέμου στην Ουκρανία.

Θα ακολουθήσει δείπνο των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για συζήτηση της γενικότερης κατάστασης στην Ουκρανία.

Κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών θα τεθούν τα ζητήματα της ανταγωνιστικότητας στην ΕΕ/στρατηγικής αυτονομίας, καθώς και οι Επενδύσεις και το νέο μοντέλο Ανάκαμψης, με επίκεντρο την πράσινη και ψηφιακή ανάκαμψη.

Εξάλλου, στο περιθώριο της Συνόδου, το απόγευμα της 11ης Μαρτίου, οι ηγέτες θα συμμετάσχουν σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τα θύματα της τρομοκρατίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στο Παρίσι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κυριάκος Κούσιος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE