Αυξάνεται η βία κατά των γυναικών στα κατεχόμενα

Αυξάνεται η βία κατά των γυναικών στα κατεχόμενα

Καθημερινά τρεις γυναίκες επικοινωνούν με τη γραμμή καταγγελιών για περιστατικά βίας κατά των γυναικών στα κατεχόμενα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η «μονάδα καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών» της «γενικής αστυνομικής διεύθυνσης».

Με αφορμή τη χθεσινή Ημέρα της Γυναίκας, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα σε αυτά τα στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι αυξάνονται κάθε χρόνο τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών, που το 2019 ήταν 1,047, το 2020 έφθασαν 1,058 και 1,064 το 2021.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ενώ προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι τρεις γυναίκες υπόκεινται σε βία καθημερινά σε μιαν «μικρή χώρα», ο "υπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης", Ογουζχάν Χασίπογλου κάλεσε τις γυναίκες να μην σωπαίνουν όταν δέχονται βία.

Χθες πραγματοποιήθηκαν πορείες και εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η γυναικεία οργάνωση του ΡΤΚ πραγματοποίησε πορεία σε κεντρικό δρόμο της κατεχόμενης Λευκωσίας, ενώ και άλλες 10 οργανώσεις που αποτελούν πλατφόρμα για τα δικαιώματα των γυναικών, προέβησαν σε παρόμοια εκδήλωση και πάλι στη Λευκωσία.

Ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ συνάντησε χθες την πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης Τ/κ γυναικών. Οι γυναίκες, είπε, υπάρχουν σε κάθε πτυχή της ζωής σε ισότιμη βάση και οι ενέργειες των γυναικών σε κάθε τομέα ενδυναμώνουν ακόμη περισσότερο το ψευδοκράτος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE