Αντιπολεμικό κονσέρτο στην καρδιά του Κιέβου - Δείτε βίντεο

Αντιπολεμικό κονσέρτο στην καρδιά του Κιέβου - Δείτε βίντεο

Η Κλασσική Συμφωνική Ορχήστρα του Κιέβου συγκεντρώθηκε σήμερα στην πλατεία Μαϊντάν, με στόχο την ανάταση του ηθικού όσων παρέμειναν στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Καθώς οι ρωσικές δυνάμεις σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το Κίεβο, οι μουσικοί -υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χέρμαν Μακαρένκο- έπαιξαν έργα Ουκρανών και Ευρωπαίων συνθετών, καθώς και τον εθνικό ύμνο της χώρας, μπροστά σε δεκάδες περαστικούς, αλλά και σε χιλιάδες τηλεθεατές.

 

Η Ορχήστρα έπαιξε επίσης ένα απόσπασμα από την «Ωδή στη Χαρά» του Μπετόβεν, στην οποία βασίζεται ο ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης – ένα μήνυμα των Ουκρανών να πλησιάσουν περαιτέρω την Ευρώπη.

Οι συγκεντρωμένοι κυμάτιζαν σημαίες της Ουκρανίας και φώναζαν συνθήματα για τη νίκη έναντι των ρωσικών δυνάμεων.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Η Κύπρος βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη βιώσιμη και εμπορική αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της στην ΑΟΖ της, αναδεικνύοντας την Ανατολική Μεσόγειο σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο και συμβάλλοντας, παράλληλα, στις προσπάθειες της ΕΕ για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της διαφοροποίησης πηγών και οδεύσεων, ανέφερε την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μιχάλης Δαμιανός, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE