Αντιπολεμικό κονσέρτο στην καρδιά του Κιέβου - Δείτε βίντεο

Αντιπολεμικό κονσέρτο στην καρδιά του Κιέβου - Δείτε βίντεο

Η Κλασσική Συμφωνική Ορχήστρα του Κιέβου συγκεντρώθηκε σήμερα στην πλατεία Μαϊντάν, με στόχο την ανάταση του ηθικού όσων παρέμειναν στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Καθώς οι ρωσικές δυνάμεις σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το Κίεβο, οι μουσικοί -υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χέρμαν Μακαρένκο- έπαιξαν έργα Ουκρανών και Ευρωπαίων συνθετών, καθώς και τον εθνικό ύμνο της χώρας, μπροστά σε δεκάδες περαστικούς, αλλά και σε χιλιάδες τηλεθεατές.

 

Η Ορχήστρα έπαιξε επίσης ένα απόσπασμα από την «Ωδή στη Χαρά» του Μπετόβεν, στην οποία βασίζεται ο ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης – ένα μήνυμα των Ουκρανών να πλησιάσουν περαιτέρω την Ευρώπη.

Οι συγκεντρωμένοι κυμάτιζαν σημαίες της Ουκρανίας και φώναζαν συνθήματα για τη νίκη έναντι των ρωσικών δυνάμεων.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο ενόψει των επόμενων κινήσεων - Οι επαφές που μπορεί να κρίνουν τις εξελίξεις

Κυπριακό: Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο ενόψει των επόμενων κινήσεων - Οι επαφές που μπορεί να κρίνουν τις εξελίξεις

Οι εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό, οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διπλωματικό επίπεδο και η σύλληψη 53χρονης Λιθουανής κτηματομεσίτριας στη Γαλλία με ευρωπαϊκό ένταλμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για υπόθεση σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών, προκαλούν έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα.

BEST OF TOTHEMAONLINE