Αντιπολεμικό κονσέρτο στην καρδιά του Κιέβου - Δείτε βίντεο

Αντιπολεμικό κονσέρτο στην καρδιά του Κιέβου - Δείτε βίντεο

Η Κλασσική Συμφωνική Ορχήστρα του Κιέβου συγκεντρώθηκε σήμερα στην πλατεία Μαϊντάν, με στόχο την ανάταση του ηθικού όσων παρέμειναν στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Καθώς οι ρωσικές δυνάμεις σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το Κίεβο, οι μουσικοί -υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χέρμαν Μακαρένκο- έπαιξαν έργα Ουκρανών και Ευρωπαίων συνθετών, καθώς και τον εθνικό ύμνο της χώρας, μπροστά σε δεκάδες περαστικούς, αλλά και σε χιλιάδες τηλεθεατές.

 

Η Ορχήστρα έπαιξε επίσης ένα απόσπασμα από την «Ωδή στη Χαρά» του Μπετόβεν, στην οποία βασίζεται ο ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης – ένα μήνυμα των Ουκρανών να πλησιάσουν περαιτέρω την Ευρώπη.

Οι συγκεντρωμένοι κυμάτιζαν σημαίες της Ουκρανίας και φώναζαν συνθήματα για τη νίκη έναντι των ρωσικών δυνάμεων.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE