ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονα καιρικά φαινόμενα φέρνει ο «Φίλιππος» - Χαμηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού - Δείτε αναλυτικά

Έντονα καιρικά φαινόμενα φέρνει ο «Φίλιππος» - Χαμηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού - Δείτε αναλυτικά

Το καιρικό σύστημα με την ονομασία "Φίλιππος" αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή, κυρίως από αύριο και μετά, μεταφέροντας στην περιοχή ψυχρή αέρια μάζα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Στο δυτικό μισό κυρίως του νησιού αναμένονται, κατά διαστήματα, μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας κυρίως προς τις πρωινές ώρες, ενώ τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά στο εσωτερικό και σε υπήνεμες περιοχές, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ της ίδιας διεύθυνσης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά παράλια, μέχρι ταραγμένη στα νότια παράλια και ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται, κατά διαστήματα, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα περιορίζονται. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά ισχυροί, 5 Μποφόρ για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη στα ανατολικά παράλια, ταραγμένη στα νότια παράλια και μέχρι κυματώδης στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 15 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Στο δυτικό μισό του νησιού θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 Μποφόρ και σταδιακά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια μέχρι θυελλώδεις, 8 Μποφόρ για να καταστούν τις πρωινές κυρίως ώρες δυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Στο εσωτερικό και τοπικά σε υπήνεμες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί, ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι κυματώδης, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και μέχρι πολύ κυματώδης, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ορεινά και ενδεχομένως τοπικά και στα ημιορεινά. Τα φαινόμενα περιορίζονται αρκετά κυρίως από το μεσημέρι και μετά, ενώ στην περιοχή θα πνέουν γενικά πολύ ισχυροί έως σφοδροί, δυτικοί ως βορειοδυτικοί άνεμοι. Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι το πρωί μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους αναμένεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή, ενώ τοπικά μέχρι και σε ημιορεινές περιοχές αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Από το απόγευμα και μετά ο καιρός βελτιώνεται. Την Κυριακή, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Παρασκευή και μικρή περαιτέρω πτώση το Σάββατο και την Κυριακή, για να κυμανθεί γενικά αρκετά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top