ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζητούν την παραίτηση Χατζηπαντέλα οι νεφροπαθείς - Απολογείται ο Υπουργός και αναγγέλλει λύσεις

Ζητούν την παραίτηση Χατζηπαντέλα οι νεφροπαθείς - Απολογείται ο Υπουργός και αναγγέλλει λύσεις

Εκτός λειτουργίας για αρκετές ώρες ήταν τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης αναφέρει στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», Γιώργος Κέζος, ασθενής που πάσχει από νεφροπάθεια. 

«Κινδυνεύουμε να χάσουμε ζωές. Σταματούν τα μηχανήματα. Προχθές καθυστερήσαμε 3 ώρες να μπούμε στα μηχανήματα. Το κεντρικό μηχάνημα έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό», είπε συγκεκριμένα.

«Είχαμε 5 άτομα που κινδύνεψαν να πεθάνουν γιατί σταματούσαν τα μηχανήματα, ξεκινούσαν μόνα τους, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», πρόσθεσε.

Ο κύριος Κέζος ζήτησε την παραίτηση τόσο του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα όσο και του ΟΚΥπΥ τονίζοντας πως παίζονται κάποια παιχνίδια πίσω από τους αιμοκαθαρόμενους όπως ο ίδιος τονίζει.

«Μας υποσχέθηκαν ότι από το τέλος του Νοέμβρη θα παράγγελλαν μηχανήματα αλλά δεν έχουν παραγγείλει τίποτα, κοροϊδεύουν τον κόσμο για να περνά ο χρόνος», επισήμανε.

«Ο Υπουργός λέει πως δεν τον ακούει ο ΟΚΥπΥ, μα αν δεν μπορεί να επιβάλει στον ΟΚΥπΥ να λύσει κάποια προβλήματα τότε γι’ αυτό εγώ ζήτησα να παραιτηθεί», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

Ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο Αμμοχώστου ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό, εκφράζοντας τη λύπη του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1, ο κύριος Χατζηπαντέλας, ζήτησε συγνώμη από τους νεφροπαθείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και 2 χρόνια και όπως είπε θα ληφθούν άμεσα λύσεις.

«Αποφασίσαμε ότι συγκεκριμένη εταιρία θα αναλάβει τη συντήρηση του συστήματος από σήμερα, λήφθηκε απόφαση, για την οποία πίεζε το Υπουργείο Υγείας εδώ και καιρό, πήρα την απόφαση πάνω μου να αλλαχθούν όλες οι μηχανές άμεσα που υπάρχουν τη συγκεκριμένη στιγμή και θα προσθέσουμε ακόμη 15 μηχανές», είπε ο Υπουργός Υγείας.

«Αν δεν ερχόμουν εδώ τα μηχανήματα δεν θα έρχονταν ποτέ», τόνισε.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top