Αυτή είναι η πιο χαρούμενη φωτογραφία στον κόσμο -Γιατί όποιος την κοιτά χαμογελά (Φώτο)

Αυτή είναι η πιο χαρούμενη φωτογραφία στον κόσμο -Γιατί όποιος την κοιτά χαμογελά (Φώτο)

Αυτή είναι η πιο χαρούμενη φωτογραφία στον κόσμο και η εκτίμηση αυτή δεν είναι αυθαίρετη, αλλά προέκυψε μέσα από δημοσκόπηση, ενώ και οι ψυχολόγοι μπορούν να εξηγήσουν τί έκανε το 71% των ανθρώπων που την κοίταξαν να χαμογελάσει.

Το πρώτο χαρακτηριστικό που καθιστά την φωτογραφία με τον σκίουρο την πιο χαρούμενη στον κόσμο είναι το γεγονός ότι οι δύο άνθρωποι στο φόντο που χαμογελούν μας κάνουν αυτόματα ευτυχισμένους.

Το δεύτερο αφορά στην προδιάθεση που έχουν οι άνθρωποι να έλκονται από μικρά χαριτωμένα ζωάκια και από οτιδήποτε έχει χαρακτηριστικά μωρού.

Το τρίτο χαρακτηριστικό έχει να κάνει με το σκηνικό. Η εικόνα των όμορφων λόφων και των γαλήνιων νερών λειτουργεί έτσι ώστε ο θεατής της φωτογραφίας να νιώσει πιο ασφαλής.

Το τέταρτο χαρακτηριστικό φυσικά είναι αυτό της έκπληξης. Κανένας δεν έστησε εκεί τον σκίουρο, και η παρουσία του στην φωτογραφία έγινε με αιφνίδιο τρόπο. Έτσι, η μόνη αντίδραση που μπορεί να έχει κάποιος κοιτώντας αυτή τη σκηνή είναι να χαμογελάσει.

«Οι ξαφνικές “ωραίες” εκπλήξεις είναι καλές γιατί μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα ψυχολογικά καθώς πήραμε κάτι περισσότερο από ό, τι περιμέναμε», εξηγεί ειδικός.

Η φωτογραφία με τον σκίουρο τραβήχτηκε το 2009 από την Μελίσα Μπράντς και τον σύζυγό της και έγινε γνωστή μέσω μίας καμπάνιας της Coca-Cola #choosehappiness.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE