Συγκινητικές εικόνες: Ουκρανοί στρατιώτες αποχαιρετούν τις οικογένειές τους και πάνε να πολεμήσουν

Συγκινητικές εικόνες: Ουκρανοί στρατιώτες αποχαιρετούν τις οικογένειές τους και πάνε να πολεμήσουν

Συγκινητικές εικόνες εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Λβιβ. Από τη μία Ουκρανοί πολίτες παίρνουν το πρώτο τρένο που θα περάσει εγκαταλείποντας κατά εκατομμύρια τη χώρα για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς. Από την άλλη Ουκρανοί στρατιώτες κατευθύνονται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Επιβιβάζονται στο τρένο με προορισμό το Κίεβο και τα σημεία των μαχών.

Κάποιοι περιμένουν μόνοι στις αποβάθρες μέχρι να μπουν στο πρώτο βαγόνι που θα σταματήσει μπροστά τους. Κάποιοι άλλοι αποχαιρετούν τις οικογένειές τους, τις συντρόφους τους. Αγκαλιές, φιλιά και δάκρυα μέχρι τη στιγμή του αποχωρισμού.

Φεύγουν για να πολεμήσουν πλάι στο Ουκρανικό στρατό με την ελπίδα ότι θα επιστρέψουν.

«Είμαι 21 ετών. Έφτασα στην πόλη μόλις ξεκίνησε ο πόλεμος. Τα αισθήματα μου; Είναι πολύ άσχημα. Θέλω να τελειώσει ο πόλεμος», λέει στο protothema.gr ένας από τους στρατιώτες που κατευθύνεται στην πρώτη γραμμή.

Νευρικοί αλλά περήφανοι που θα πολεμήσουν για την πατρίδα τους.

Δεκαπέντε ημέρες πόλεμος

Δεκαπέντε ημέρες έχουν περάσει από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει χωρίς έλεος. Οι χθεσινές εικόνες από τη Μαριούπολη, όταν ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν μαιευτήριο, προκάλεσαν παγκόσμια κατακραυγή.

Οι Ουκρανοί δείχνουν ωστόσο σθεναρή αντίσταση καθυστερώντας σημαντικά τα επεκτατικά σχέδια του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Υπερασπιζόμαστε το κράτος μας για 15η μέρα. Εμείς επιμείναμε. Ο ουκρανικός στρατός αποκρούει επιθέσεις σε βασικές περιοχές. Χάρη στον στρατό μας, την Εθνική Φρουρά, τους συνοριοφύλακες, την αστυνομία και όλους όσοι εντάχθηκαν στην άμυνα, δεν γίναμε σκλάβοι. Και δεν θα το κάνουμε ποτέ. Γιατί αυτό είναι το πνεύμα μας, αυτό είναι το πεπρωμένο μας», είπε σε νέο διάγγελμα σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος χαρακτήρισε τέρατα του Ρώσους.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το νέο δίδυμο της Δεξιάς; Οι γέφυρες Χριστοδουλίδη-Αννίτας και το βλέμμα στο 2028

Το νέο δίδυμο της Δεξιάς; Οι γέφυρες Χριστοδουλίδη-Αννίτας και το βλέμμα στο 2028

Μπορεί στο 16ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα να μην βρέθηκαν ποτέ μαζί στο ίδιο βήμα, όμως όσοι παρακολουθούν προσεκτικά τις πολιτικές κινήσεις σε Λευκωσία και Πινδάρου, δύσκολα αγνοούν το πολιτικό υπονοούμενο πίσω από τις τοποθετήσεις του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη και της προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE